Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά τα τελευταία χρόνια στα εστιατόρια. Από τα ρομπότ, που ψήνουν το μπιφτέκι, μέχρι τα αυτοματοποιημένα συστήματα παραγγελίας, όλα αυτά έχουν κάνει την εμφάνισή τους και δεν είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Ο Flippy είναι ένας μάγειρας – ρομπότ και δεν φοβάται τη σκληρή δουλειά. Από το περασμένο καλοκαίρι δουλεύει από τις 11 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. στο Caliburger στην Καλιφόρνια.

Ο Flippy δημιουργήθηκε από τη Miso Robotics, που περιγράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, John Miller, ως: “Μια τεχνολογική εταιρεία, που πωλεί cheeseburgers”.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ CHEF;

Εδώ όμως μιλάμε για γρήγορο φαγητό. Και, όπως γράφει ο Guardian, τα ρομπότ βρίσκουν τη θέση τους σε αυτά τα εστιατόρια. Όμως, για την ώρα, δεν συμβαίνει το ίδιο στα εστιατόρια υψηλότερης ποιότητας.

Εκεί η αλλαγή θα είναι πιο αργή. “Θα πάρει πολύ καιρό να δούμε ένα ρομπότ-σεφ Michelin”, λέει ο Noel Sharkey, καθηγητής ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. “Εκτός από το κενό δημιουργικότητας, το μαγείρεμα συνεπάγεται μια λεπτή κατανόηση των συστατικών και θέλει πολλές φορές συγκεκριμένο μαγείρεμα, που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τα ρομπότ” λέει.

 

DATA Κόστος ρομπότ: $ 60.000 Τηγανίζει 80 καλάθια φαγητού την ώρα

Με πληροφορίες από τον Γκάρντιαν

το διαβάσαμε εδώhttp://www.fnbdaily.com

άλλες σχετικές πληροφορίες εδώ

Στιγμιότυπο 2019 05 07 2.01.43 μμ

Στιγμιότυπο 2019 05 07 1.59.30 μμ Στιγμιότυπο 2019 05 07 1.59.22 μμ