Το μωρό της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι που γεννήθηκε χθες σε μαιευτήριο του Λονδίνου είναι το πρώτο βασιλικό μωρό που μπορεί να γίνει βασιλιάς της Βρετανίας, αλλά και πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μωρό Sussex αυτομάτως έγινε Βρετανός πολίτης. Αλλά αν λάβουμε υπόψη μας ότι η δούκισα του Sussex δεν απεμπόλισε την αμερικανική της υπηκοότητα όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι, τότε το μωρό αποκτά και την αμερικανική υπηκοότητα.

Ως πολίτης των ΗΠΑ, επομένως, θα μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος της Αμερικής. Βεβαίως για να αποκτήσει επισήμως την αμερικανική υπηκόοτητα θα πρέπει να δηλωθεί στο αμερικανικό προξενείο. Ο χρόνος θα δείξει, ωστόαο, τι θα συμβεί, λόγω και των φορολογικών επιπλοκών που μπορεί να ανακύψουν.

Το βασιλικό βρέφος είναι έβδομο στη λίστα διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Αν και είναι απίθανο να γίνει ποτέ βρετανός μονάρχης, είναι γνωστό ότι τέκνα δευτερότοκων βασιλικών παιδιών έγιναν βασιλείς ή βασίλισσες, όπως η σημερινή βασίλισσα Ελισσάβετ. Η Ελισσάβετ ήταν το παιδί του δευτερότοκου βασιλικού τέκνου, του Γεωργίου ΣΤ’ –  κι όταν γεννήθηκε κανείς δεν πίστευε ότι θα γινόταν βασίλισσα!

Αυτό και μόνο το ενδεχόμενο έχει εκτοξεύσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών που αισθάνονται ότι συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, αφού το παιδί μπορεί να είναι κατά το ήμισυ Αμερικανός πολίτης.

 Πηγη