Σε υψηλούς τόνους η ομιλία του Πρωθυπουργού, ξεκίνησε με αναφορά στα όσα ειπώθηκαν για την οικογένειά του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι πολιτική επιλογή του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάμε σε εκλογές με συνθήκες αρένας».

«Ότι απαντήσεις είχα να σας δώσω τις έδωσα και δε πρόκειται να ξανασχοληθώ με τις προσωπικές επιθέσεις και με την αθλιότητα των κατασκευασμένων ειδήσεων. Σας μίλησα προγραμματικά και έτσι θα συνεχίσω μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να υβρίζετε και να συκοφαντείτε. Ακόμη και να αμαυρώνετε τη μνήμη νεκρών. Αν νομίζετε ότι σας τιμά συνεχίστε. Εγώ θα μιλώ για αυτά που πιστεύω ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος».

Η αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και η σύγκριση

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνο. «Ο πατέρας σας ήταν δημόσιο πρόσωπο, ήταν πρωθυπουργός, οι μισοί Έλληνες έχουν άποψη. Τον έλεγαν ακόμη και αποστάτη, εγώ ποτέ δεν έχω επαναλάβει τέτοιους χαρακτηρισμούς για τον πατέρα σας. Εσείς δείχνετε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα. Ο δικός μου πατέρας δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο»

Αιχμές για τις δημοσκοπήσεις

«Αποφεύγετε τη συζήτηαη όπως ο διάολος το λιβάνι. Και το ερώτημα είναι γιατί το επιλέγετε αυτό; Αφού εδώ και τρία χρόνια μας διαβεβαιώνετε ότι έχετε όχι απλά τη νίκη, αλλά το θρίαμβο στο τσεπάκι σας; Αφου και χθες μας είπατε ότι είσαστε ο βέβαιος νικητής των εκλογών. Όχι απλά νικητής αλλά θριαμβευτής με 10-15 μονάδες, σε όποια κάλπη κι αν στηθεί, όποτε κι αν στηθεί. Γιατί πέφτετε τόσο χαμηλά; Μήπως τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα; Μήπως ανακαλύψατε ότι για να κερδίσεις στη κάλπη δεν αρκεί να έχεις τη πλειοψηφία των ΜΜΕ με το μέρος σου; Μήπως ο προδιαγεγραμμένος και προεξοφλημένος εκλογικός σας θρίαμβος θα είναι για άλλη μια φορά μόνο δημοσκοπικός;», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.