Μιλώντας σε διακαναλική συναίνεση και με το επιχείρημα ότι ο κόσμος αλλάζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε μια δήλωση η οποία ήταν φυσικό να ανάψει φωτιές και να γίνει παιγνίδι στα χέρια του Μαξίμου.

Στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις, σημείωσε πως «στον νέο κόσμο τον οποίον έρχεται οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο». «Όταν μια επιχείρηση -αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα- συμφωνεί με τους εργαζόμενους, με επιχειρησιακή σύμβαση, να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές από ό,τι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν και με αυξημένα δικαιώματα, και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να προσαρμοστούν -και το κράτος βέβαια- σε αυτή τη νέα πραγματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αντίδραση Τζανακόπουλου: Θέση που θα άρμοζε σε φεουδάρχη του 17ου αιώνα

«Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά», σημειώνει σε σχόλιο-ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και συνεχίζει, «ακόμη και για τον κύριο Μητσοτάκη, του ξεπερασμένου 8ωρου και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η θέση αυτή ξεπερνά κάθε όριο. Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα.

Να μην του επιτρέψουμε να μας γυρίσει εκεί!», καταλήγει το σχόλιο του Δ. Τζανακόπουλου.

Η εργασιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα η πολιτική της γίνεται συχνά στόχαστρο υποψηφίων για ανώτατα αξιώματα συριζαίων, όπως για παράδειγμα του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη. Ο κ.Αρβανίτης υποψήφιος ευρωβουλευτής ταυτισε τη ΝΔ με την ακροδεξιά, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για τη συνολική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει ένα μηνυμα ακδροξιάς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αναφορικά με την τάση ανόδου της ακροδεξιάς στην Ε.Ε, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την ακροδεξιά, εννοεί την πολιτική ατζέντα, η οποία -όπως είπε – βρίσκεται μέσα στην Ν.Δ, για να υπογραμμίσει ότι «ακροδεξιά είναι η λογική των αρίστων, που χωρίζει τους ανθρώπους σε αυτούς που μπορούν και σε αυτούς που δεν μπορούν, σε αυτούς δηλαδή που θα προχωρήσουν και σε αυτούς που θα γονατίσουν».