Τo πρώτο newsletter της Γραμματείας Ποιότητας ζωής της ΝΔ

Αγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι,

Η ποιότητα ζωής δεν έχει χρώμα. Είναι πρωτίστως ανθρώπινο ζήτημα. Κάτι που πρέπει κάθε πολίτης μίας χώρας να μπορεί να απολαμβάνει ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων. Για μας η ποιότητα ζωής ξεκινάει από τα θεμελιώδη, αλλά δεν τελειώνει σε αυτά.

Είναι προφανές ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να νιώθει ασφαλής. Να μην αισθάνεται απομονωμένος και αβοήθητος. Να έχει θρεπτικό φαγητό σε επαρκή ποσότητα. Να μην ζει στον δρόμο αλλά ούτε και σαν άστεγος μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Να έχει μία απασχόληση, βάσει των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων του. Να ξέρει πώς να προσέχει την υγεία του. Κι όταν χρειαστεί, να έχει πρόσβαση σε σωστές δημόσιες υπηρεσίες υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες του. Να μπορεί να αποκτά νέες δεξιότητες, να μαθαίνει καινούργια πράγματα ώστε να μην περιθωριοποιείται και να έχει ευκαιρίες εκπαίδευσης σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Να μπορεί να ζει σε μία γειτονιά καθαρή, και να έχει δυνατότητες αναψυχήςάθλησηςέκφρασης και προσωπικής εξέλιξης ακόμη και χωρίς χρήματα. Να ξέρει ποιες δομές του κράτους ή και άλλες δωρεάν υπηρεσίεςυπάρχουν, ώστε ο ίδιος, το παιδί του, ένας δικός του, ένα φίλος του να ξέρει που μπορεί να απευθυνθεί για να λάβει στήριξη ή συμβουλή για θέματα της καθημερινότητας.

Ο σκοπός της νέας Γραμματείας Ποιότητας Ζωής της ΝΔ, η οποία συνεχίζει το έργο της Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος, είναι διττός. Να βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους φορείς που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών για να τους ακούει και να σχεδιάζει βιώσιμες και αποτελεσματικές πολιτικές, που βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες, καθώς και να καλλιεργεί και να ενθαρρύνει τον εθελοντισμό.

Στο πλαίσιο αυτό μέχρι τώρα:

  • Συγκεντρώσαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε Αθήνα και Ορεστιάδα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων και την ανάδειξη των κοινωνικών δομών που τους στηρίζουν.
  • Διοργανώσαμε τη συζήτηση “Εργασία για Όλους” όπου εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν φορείς όπως Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης και να συζητήσουν επιτυχημένες πρακτικές ένταξης αποκλεισμένων ατόμων στην αγορά εργασίας.
  • Ξεκινήσαμε την εκστρατεία #Μας εΝΔιαφέρει για να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε άτομα 18-45 να γίνουν δωρητές μυελού των οστών. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 1000 νέους δότες μέχρι τον Σεπτέμβριο 2019.

Και συνεχίζουμε πανελλαδικά. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ιδέα ή σκέψη που μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας. Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στις δράσεις μας ή να γίνετε δωρητές μυελού των οστών, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο poiotitazois@nd.gr ή να μας τηλεφωνήσετε στο 210 9444298.

Χρειαζόμαστε βούληση και συνεργασίες για να κάνουμε πράξη αυτό που θέλουμε τελικά όλοι: το ευ ζην για όλους τους πολίτες και μία ανάπτυξη που θα είναι βιώσιμη.

Με εκτίμηση.

0f989262 da35 40e2 ada6 fda05cdc67db
Η Γραμματέας

Ξένια Π. Παπασταύρου