Διευκρινίσεις ως προς το εργασιακό επιχειρούν να δώσουν εργατολόγοι αλλά και εκπρόσωποι της εταιρείας Παπαστράτος ως προς τις επτά ημέρες εργασίας και το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική του συνέντευξη 

Τι ισχύει στο καινούριο νομοσχέδιο για την εργασία που έχει γίνει θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα λίγες μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς; Επιτρέπεται ή όχι κι αν ναι πως μπορεί να εφαρμοσθεί; Μιλήσαμε με τον εργατολόγο Γιάννης Καρούζο για να πάρουμε τις απαντήσεις που πρέπει να μάθει κάθε εργαζόμενος.

Ο γνωστός εργατολόγος ήταν κάθετος στο εάν επιτρέπεται να εφαρμοσθεί η επταήμερη εργασία, δηλώνοντας σίγουρος πως απαγορεύεται ρητά η εφαρμογή της πρότασης του κ.Μητσοτάκη. Ανέφερε επίσης, τι συμβαίνει στο εξωτερικό με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πλέκοντας το εγκώμιο του εργοστασίου Παπαστράτου και άλλων επιχειρήσεων «συνεχούς λειτουργίας».

Αρχικά ανέφερε:

Στην Ελλάδα ύστερα από την κύρωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας το 1993 με αριθμό 104 δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να μην δοθεί ρεπό στον εργαζόμενο είτε αυτός απασχολείται πενθήμερο είτε εξαήμερο. Άρα η επταήμερη εργασία απαγορεύεται με βάση Ευρωπαϊκή οδηγία και το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα που κύρωσε την οδηγία αυτή στη χώρα μας είναι το προεδρικό διάταγμα 88 του 1999

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί κανείς εργαζόμενος να δουλεύει ημερησίως πάνω 13 ώρες συνεχόμενες. Κι αυτό επίσης απαγορεύεται!», ενώ για τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως «συνεχούς λειτουργίας» υπογράμμισε πως «ακόμα και στις επιχειρήσεις που είναι οι περίφημες συνεχούς λειτουργίας ζαχαροπλαστεία, ραδιοφωνικοί σταθμοί, θέατρα και λοιπά ή στις επιχειρήσεις που προσθέτουν βάρδιες για να εργασθούν Σάββατο ή Κυριάκη σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η επταήμερη εργασία».

Επιπλέον, στο θέμα στις επιχειρήσεις «συνεχούς λειτουργίας» προσέθεσε και το εργοστάσιο Παπαστράτος που αποτελεί το κύριο επιχείρημα της ΝΔ για την εφαρμογή του νομοσχεδίου.

Αναλυτικά τόνισε:

Εκείνο που προβλέπεται και μάλλον έγινε στην υπόθεση Παπαστράτος είναι να προστεθούν βάρδιες απασχόλησης χωρίς όμως να καταστρατηγηθεί το πενθήμερο ή το εξαήμερο. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό

Ενώ παράλληλα μας επεξήγησε καλύτερα τι γίνεται σ’αυτή την περίπτωση και τι προβλέπεται με τα εξής λόγια «δεν σημαίνει δηλαδή ότι σε μια επιχείρηση που θέλει να γίνει συνεχούς λειτουργίας δηλαδή να δουλεύει η επιχείρηση 7 ημέρες, οι εργαζόμενοι ότι και οι ίδιοι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν 7 ημέρες. Πρέπει να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους, ώστε αυτοί οι νέοι εργαζόμενοι να δουλεύουν πενθήμερο ή εξαήμερο».

Τέλος, έκλεισε με μια αναφορά στα δεδομένα που επικρατούν στο εξωτερικό και μας γνωστοποίησε πως παρόμοιο νομοσχέδιο έχει ψηφισθεί μόνο σε μία χώρα της Ευρώπης αναφέροντας ότι «στην Αυστρία ψηφίσθηκε νομοσχέδιο για την εργασία πρόσφατα. Το νομοσχέδιο αυτό κάνει λόγο για εργασία 60 ωρών ανά εβδομάδα και επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις».

Ipop

 

Παπαστράτος: Στην επταήμερη εργασία οι εργαζόμενοι δουλεύουν λιγότερο

Δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ
Θέση για την επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης «Παπαστράτος», πήρε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Ιάκωβος Καργαρώτος

Ο κ. Καργαρώτος μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι η εταιρία επεδίωξε να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί μελλοντικά στις αυξημένες ανάγκες παραγωγής, όταν αυτές προκύψουν, γεγονός που θα της επιτρέψει, σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, να λειτουργεί το εργοστάσιό της επτά ημέρες την εβδομάδα αδιαλείπτως.

Οπως ξεκαθάρισε, αυτό δεν επηρεάζει τους εργαζόμενους, αλλά ίσα ίσα μπορεί να δουλεύουν κι ακόμα λιγότερο. Κι αυτό γιατί με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μοντέλου βαρδιών που στηρίζεται σε 4 ημέρες εργασίας και 2 ημέρες ρεπό, οι εργαζόμενοι δουλεύουν το τυπικό τους ωράριο και ακόμα λιγότερο.

Εξήγησε μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 37,3 ώρες την εβδομάδα και εξασφαλίζουν 18 ημέρες επιπλέον ανάπαυσής κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, διατηρώντας παράλληλα το ανταγωνιστικό πακέτο μισθών και παροχών που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Ο αντιπρόεδρος της «Παπαστράτος» πρόσθεσε ότι η επταήμερη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ήταν μέρος της συζήτησης και της πραγματικότητας στην επιχειρηματική ζωή του τόπου από την μεταπολεμική Ελλάδα ακόμα, στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Σημείωσε δε ότι η λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ακόμα και σήμερα διέπεται από ένα αναχρονιστικό βασιλικό διάταγμα από την δεκαετία του 1950, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και κλάδοι της εποχής οι οποίοι δεν υφίστανται καν στην ελληνική αγορά και κάλεσε για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σε αυτό το κομμάτι.

Πόλεμος προπαγάνδας για την 7ήμερη εργασία