Το βαραίνουν διάφορα….παραπτώματα τα οποία επαναφέρουν στο προσκήνιο όσοι δεν θα ήθελαν να δουν τον Αλαίν Ντελόν, τον διάσημο ωραίο του γαλλικού κινηματογράφου να τιμάται φέτος στις Κάννες..     

Ενα από τα παραπτώματά του είναι ότι έχει ανοικτά συνταχθεί με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν και ένα δεύτερο που μετράει πολύ στο ζύγι είναι ότι παραδέχτηκε δημόσια ότι έχει κτυπήσει γυναίκες.

1fe1a1f140fc697c1868aa2747271df0

Τον  περασμένο Νοέμβριο ο Ντελόν παραδέχτηκε ότι έχει χτυπήσει γυναίκες όταν ερωτήθηκε στη γαλλική τηλεόραση σχετικά με τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία από τον γιο του Αλέν-Φαμπιάν Ντελόν, ο οποίος δεν έχει σχέση με τον πατέρα του.

“Αν ένα χαστούκι είναι μάτσο, τότε είμαι μάτσο”, είπε και πρόσθεσε ότι τον έχουν χτυπήσει γυναίκες και ότι δεν έχει ποτέ “ταπεινώσει” κάποια γυναίκα.

Ο γιος του είπε ότι ο ηθοποιός χτυπούσε την μητέρα του και ότι δύο φορές της είχε σπάσει οκτώ πλευρά και την μύτη της.

Ένας άλλος γιος του, ο Άντονι Ντελόν, είχε γράψει νωρίτερα στο Instagram ότι όταν ήταν παιδί ο πατέρας του τον είχε κλειδώσει μέσα σε ένα κλουβί με σκύλους “για να γίνει πιο σκληρός”.

Αλλά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών Τιερί Φερμό πρόσφερε χθες στήριξη στον Ντελόν λέγοντας ότι το Φεστιβάλ τιμά την καριέρα του, όχι τις απόψεις του, τις οποίες δεν εγκρίνει.

«Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να τιμήσεις κάποιον γιατί υπάρχει μια αστυνομία «πολιτικής» που σε περιμένει στη γωνία. Είναι δύσκολο να κρίνεις τον Ντελόν με τα μάτια κάποιου που ζει σήμερα στον κόσμο. Οι Κάννες καταδικάζουν συγκεκριμένες δηλώσεις αλλά είναι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης. Θα τιμήσουμε τον ηθοποιό με 100% ενθουσιασμό.»

«Ο Ντελόν είναι ελεύθερος να έχει αυτές τις απόψεις, ακόμη και αν εγώ δεν συμφωνώ μαζί τους», συνέχισε ο Τιερί Φρεμό, συμπληρώνοντας πως οι απόψεις του Αλέν Ντελόν για τη Γαλλική Ακροδεξιά δεν είναι τίποτα μπροστά στις πολιτικές του Τραμπ για την παράνομη μετανάστευση.

«Οι Κάννες βρίσκονται πάντα υπό κριτική. Τα ΜΜΕ ζητούν από τις Κάννες να κάνουν πράγματα που δεν ζητούν από τα άλλα Φεστιβάλ. Σε κοινωνικά, πολιτικά ζητήματα, οι Κάννες πρέπει να είναι τέλειες.»

Στην ιστοσελίδα Care2 συγκεντρώθηκαν 18.000 υπογραφές με αίτημα να μην τιμηθεί ο Ντελόν στις Κάννες.