Μέσα στο τζετ του μετέφερε κάνναβη αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων

Έλληνας χρυσός κληρονόμος της Coca Cola Νοτιοανατολικής Ευρώπης Άλκης Δαυίδ συνελήφθη στην Καραϊβική μαζί με τον εκατομμυριούχο ηθοποιό φίλο του Τζόναθαν Ρις Μέγιερς. Στο ιδιωτικό τζετ στο οποίο επέβαινε βρέθηκαν 5.000 φυτά κάνναβης αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως ο 50χρονος Δαυίδ και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τσέιζ Έργκεν ισχυρίζονται ότι μετέφεραν με το αεροσκάφος τους τα φυτά της κάνναβης στο πλαίσιο των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους για ανάπτυξη νόμιμων επιχειρήσεων κάνναβης στην περιοχή.

Μετά την προσγείωσή τους, τελωνειακοί υπάλληλοι που έλεγξαν το αεροσκάφος τους «έθεσαν υπό κράτηση» και τον Έλληνα επιχειρηματία και τον Ιρλανδό ηθοποιό για οκτώ ώρες προτού τελικά τους αφήσουν να φύγουν.

Μερικές μέρες αργότερα, όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν. Σημειώνονται ότι Έργκεν συνελήφθη μερικές ημέρες αργότερα από τον Δαυίδ για κατοχή ναρκωτικών, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του φαρμακευτική κεταμίνη για διπολική θεραπεία.

Ο Άλκης Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κι αφού κατέβαλε εγγύηση 30.000 δολαρίων. Σήμερα, αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Το νομοσχέδιο «Cannabis Bill» αναμένεται να εγκριθεί στις περιοχές St Kitts και Nevis και προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για φαρμακευτικούς, θρησκευτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Η οικογενειακή επιχείρηση του Άλκη Δαυίδ, είναι ο όμιλος της πασίγνωστης οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται το δημοφιλές αναψυκτικό Coca-Cola σε πάνω από 28 χώρες, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των εργοστασίων εμφιάλωσης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Πιστεύεται ότι μετέφεραν φυτά κλώνων κάνναβης, σπόρους κάνναβης και προϊόντα πετρελαίου Swissx CBD ως μέρος της νέας επιχείρησης.