ΜΠΥΡΑ/ Νήσος: Στο +30% η ανάπτυξη το πρώτο μισό του έτους

 

Με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κοντά στο 30% κινήθηκε η Νήσος κατά το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους.  Όπως ανέφερε στο FnB Daily ο ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας από την Τήνο, Αλέξανδρος Κουρής, η θετική πορεία συνεχίστηκε και τη φετινή χρονιά. Παρά τον παρατεταμένο χειμώνα, οι πωλήσεις πήραν ώθηση από την είσοδο της μπύρας σε νέες περιοχές εντός Ελλάδας.

 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ

 

Θετική είναι η εκτίμηση του κ. Κουρή και για το σύνολο του έτους. Ο επιχειρηματίας βλέπει ανάπτυξη αρκετά μεγαλύτερη σε σύγκριση με το μέσο όρο της εγχώριας αγοράς μπύρας. Σύμφωνα με τον ίδιο οι μικρότερες ζυθοποιίες, όπως η Νήσος, διαθέτουν αυξημένο περιθώριο επέκτασης των δραστηριοτήτων τους. Οπως και διείσδυσης σε σύγκριση με τους ισχυρούς παίκτες του κλάδου, που έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης. Το σημαντικό ζήτημα για τη ζυθοποιία είναι η ενίσχυση της παραγωγικής της ικανότητας, κάτι που σχεδιάζει να πράξει με επικείμενη επένδυση.

“ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ 24% ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΜΠΥΡΑ”

Αναφορικά τώρα με την εξαίρεση των αλκοολούχων ποτών και κατ’ επέκταση και της μπύρας από το νομοσχέδιο, που αφορά στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην εστίαση, τη χαρακτήρισε απαράδεκτη λέγοντας ότι “η υπερφορολόγηση είναι το ίδιο ανήθικη με τη φοροδιαφυγή”.

Ματίνα Χαρκοφτάκη