Το απόλυτο φαβορί της Eurovision, η Ολλανδία κέρδισε τελικά τον διαγωνισμό τραγουδιού

Το απόλυτο φαβορί της Eurovision, η Ολλανδία κατέκτησε για πέμτπη φορά τον διαγωνισμό στην ιστορία της. Είχε να κερδίσει από το 1975, όταν ακόμη το κοινό δεν είχε δικαίωμα ψήφου και τους νικήτες, τους αναδείκνυαν αποκλειστικά οι επιτροπές.

Το νικητήριο τραγούδι έχει γραφτεί για την άπιαστη αγάπη κι όπως εξομολογήθηκε ο δημιουργός κι ερμηνευτής του τραγουδιού Duncan Laurence, το έγραψε για μια φίλη του που έφυγε από τη ζωή περιμένοντας αυτή την αγάπη. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του ωστόσο, δήλωσε πως πρόκειται για ένα αισιόδοξο τραγούδι που μας προτρέπει να μην σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, κάτι που προέτρεψε να κάνει και το κοινό της Eurovision.

Ο Duncan Laurence με το «Arcade» του κέρδισε συνολικά 492 βαθμούς συνολικά από τις επιτροπές (231) και το televoting (261), μεταξύ 41 χωρών. Στη δεύτερη θέση «τερμάτισε» η Ιταλία με 465 βαθμούς και στην τρίτη η Ρωσία με 369, που αν και τα πήγε άσχημα στις επιτροπές, κέρδισε το κοινό.

Για την ιστορία, το «Arcade» είναι σε στίχους και μουσική των Duncan Laurence, Joel Sjöö και Wouter Hardy.

Eurovision: Η Ισλανδία έβγαλε σημαία της Παλαιστίνης στο Τελ Αβίβ

Σε ό,τι αφορά στις Κατερίνα Ντούσκα και Τάμπτα, η Ελλάδα κατετάγη 21η με 71 βαθμούςκαι η Κύπρος 15η με 101.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε τεράστια απόκλιση επιτροπών και κοινού με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Νορβηγία που έλαβε 291 βαθμούς από το κοινό και 43 από τις επιτροπές, η Ισλανία που έλαβε 186 από το κοινό και 48 από τις επιτροπές και η Βόρεια Μακεδονία που έλαβε μολις 51 βαθμούς από το κοινό, ενώ όσο ψήφιζαν οι επιτροπές αξίωνε ακόμη και την πρώτη θέση.

Embedded video

Eurovision

@Eurovision

🇳🇱 The winner of the Eurovision Song Contest 2019 is Duncan Laurence, representing The Netherlands with his song, Arcade!

👉 http://eurovision.tv @dunclaurence

5,689 people are talking about this

Embedded rich media on Twitter

Eurovision

@Eurovision

Here are the final results of Eurovision Song Contest 2019.

⭐️ TOP 3 ⭐️
🇳🇱 1 – 492@DuncLaurence

🇮🇹 2 – 465@Mahmood_Music

🇷🇺 3 – 369@SergeyLazarev