Στις 8 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Semiramis, στην Κηφισιά η Women Act διοργανώνει την 4η Ακαδημία Ηγεσίας απευθυνόμενη στις γυναίκες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ηγετικές δεξιότητες, να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και ηγεσίας στον επαγγελματικό τους χώρο, να δικτυωθούν με άλλες γυναίκες επαγγελματίες και κυρίως να διεκδικήσουν ίση συμμετοχή και εκπροσώπηση στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Η Ακαδημία Ηγεσίας αφορά σε ένα διαδραστικό workshop, σχεδιασμένο από την δρ. Μαρία Γιαννιού – Empowerment & Leadership Coach, Gender Facilitator και Women Act co-founder –  και την Κατερίνα Παπανικολάου, Gestalt Practitioner & Diversity Specialist και Women Act Strategic Coordinator.

Οι γυναίκες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν σε όλη αυτή τη διάδραση θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις ηγετικές τους δεξιότητες και να κατανοήσουν πλήρως τις προκλήσεις που συνδέονται με το φύλο και πως μπορούν να τις αντιμετωπίσουν στον χώρο εργασίας.

Το εργαστήριο είναι εμπνευσμένο από μεθοδολογίες Coaching και gestalt και βασίζεται στην διαδραστική και ενεργό συμμετοχή, μέσω βιωματικών ασκήσεων και παιχνιδιών ρόλων.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να απευθυνθεί στις διευθύνσεις που παρατίθενται στο τέλος του κειμένου 

Ποια είναι όμως η  Women Act ποια η δράση της και ποιοι οι στόχοι της ;

Η οργάνωση Women Act δημιουργήθηκε το 2017 από ομάδα νέων, δραστήριων γυναικών που οραματίζονται μια κοινωνία βασισμένη στην ισότητα των φύλων. Η Women Act δεν είναι μια απλή οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών. Είναι, ταυτόχρονα, μια ιδέα και ένας σκοπός που ενώνει, με δεσμούς φιλίας, διαφορετικούς ανθρώπους που μοιράζονται κοινές εμπειρίες και εμπνέονται από κοινές αξίες.

Η ελλιπής εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε θέσεις ισχύος είναι καθηλωτική. Η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών στην πολιτική ζωή αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της δημοκρατίας. Όπως πολύ ορθά παρατηρούσε η Mary Wollstonecraft (1759 -1797) : “η αρετή δεν μπορεί να ανθίσει παρά μόνο σε συνθήκες ισότητας”.

«Πιστεύουμε στην ισότητα. Μαχόμαστε για την ισότητα”

Η δράση της Women Act είναι πολυδιάστατη, όπως οφείλει να είναι και ο χαρακτήρας μιας χαρισματικής ηγετικής προσωπικότητας. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζει γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα. Τα προγράμματά της βασίζονται στο τρίπτυχο ‘ευαισθητοποίηση-συμμετοχή-εθελοντισμός’.

Αρχικά, επιθυμεί να υπογραμμίσει την ύπαρξη έμφυλων ανισοτήτων, να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών για την καταπολέμησή τους. Παράλληλα, προσδοκά να βοηθήσει δραστήριες γυναίκες να (α) αποκτήσουν ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική και επαγγελματική  εξέλιξη, (β) να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο χώρο, (γ) να επιδιώξουν θέσεις ηγεσίας και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ταυτόχρονα, ευελπιστεί να δημιουργήσει μια ενεργή ομάδα εθελοντών, που θα λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές»  του μηνύματος της ισότητας και των ίσων ευκαιριών.

Η πρωτοβουλία της Women Act βρίσκει ολοένα και περισσότερη υποστήριξη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παραρτήματά της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Πρόσφατα έγινε η παρουσίαση στην Καβάλα με αφορμή την διοργάνωση της εκδήλωσης “Η γυναίκα στο επιχειρείν και τη δημόσια σφαίρα” με την παρουσία της κ. Μαρέβα Γραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Η Women Act, σε συνεργασία με το https://www.5050project.gr/ έχουν σχεδιάσει το Pathfinder, ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής και καθοδήγησης που φέρνει σε επαφή νέες ανερχόμενες γυναίκες με καταξιωμένες επαγγελματίες από όλους τους εργασιακούς χώρους. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες:

info@women-act.org

https://women-act.org/

https://www.facebook.com/WomenActGreece/

https://www.instagram.com/womenactgreece/

                                               WOLLSTONECRAFT MARY