Δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο διεθνές ειδησεογραφικό συνέδριο GEN Summit 2019 που διοργανώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο φετινό συνέδριο συμμετείχαν δημοσιογράφοι από 80 χώρες και είχε τίτλο  «VVV Challenge: Voice, Visual Journalism and Verification».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η διοργάνωση φιλοδοξούσε να φέρει σε επαφή κορυφαία στελέχη από τον χώρο των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις του κλάδου, μέσα από συζητήσεις, εργαστήρια και ομιλίες.

Επί τάπητος τέθηκαν μεταξύ άλλων, νέα δημοσιογραφικά μοντέλα και αφηγηματικές μέθοδοι, πλατφόρμες προσέγγισης του κοινού, εργαλεία και τρόποι αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και χρήση νέων τεχνολογιών στις αίθουσες σύνταξης.

Το «παρών» στο GEN Summit 2019 έδωσαν σημαντικά ονόματα της διεθνούς δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ, όπως στελέχη των Guardian, Bloomberg, Google News, BBC, Microsoft, Reuters, AFP, κ.α.

Μεταξύ των χορηγών του GEN Summit είναι και το πρακτορείο Sputnik.