Για υπεύθυνη αντιπολίτευση, όχι όμως συγκυβέρνηση, έκανε λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, περιγράφοντας τρεις τομείς στους οποίους θα μπορούσε να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ.

Το Κίνημα Αλλαγής, κατά δήλωση της Φ. Γεννηματά  είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί με τη ΝΔ μετεκλογικά α) στην ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, β) στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και γ) στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά

Η Φώφη Γεννηματά στο δεύτερο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : GEORGE VITSARAS / SOOC

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό skai.gr, σημείωσε ότι αυτό δεν ισοδυναμεί με συγκυβέρνηση αλλά είναι «υπεύθυνη αντιπολίτευση», ώστε να αποφευχθεί η διολίσθηση της χώρας σε περιπέτειες.

Σε ό,τι αφορά την κατάργηση της απλής αναλογικής, η κ. Γεννηματά παρατήρησε πως απαιτούνται 200 έδρες, προσθέτοντας πως γι΄ αυτό απαιτείται να είναι ισχυρό το ΚΙΝΑΛ στην επόμενη Βουλή.

Όπως είπε, δεν θα συναινέσει στη διατήρηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αλλά θα αξιώσει αναλογικότερο μοντέλο.

Φώφη Γεννηματά ψηφίζει για τις Νομαρχιακές και Δημαρχιακές εκλογές,
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : GIORGOS ZACHOS / SOOC

Η κ. Γεννηματά άσκησε εξάλλου κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά, καταλογίζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου πως κινείται δίχως να λαμβάνει υπ΄ όψιν του τη γνώμη των υπολοίπων κομμάτων.

«Χτυπάω καμπανάκι, δεν αντέχει η χώρα δεύτερο ναυάγιο και υποχώρηση στα εθνικά ζητήματα», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, έκανε λόγο για εσκεμμένη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων και πλεκτάνη, αποδίδοντας «βαρύτατες ευθύνες» στον πρωθυπουργό.