Τον 19ο αιώνα το ηλεκτρικό ρεύμα μπήκε στις ζωές μας και μία μεγάλη μάχη ξεκίνησε. Πρωταγωνιστές της ήταν ο εφευρέτης Τόμας Έντισον και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ, που «πολέμησαν» ο ένας τον άλλον για την κυριαρχία στην παγκόσμια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Μυστικό όπλο του πρώτου ήταν το ίδιο το μυαλό και οι ιδέες του, ενώ του δεύτερου ο Νίκολα Τέσλα.

oidyotoys

Την συγκλονιστική αυτή αληθινή ιστορία αποφάσισαν να φέρουν στην μεγάλη οθόνη ο σκηνοθέτης Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν και ο σεναριογράφος Μίχαελ Μίτνικ. «Η Μάχη της Επικράτησης» ζωντανεύει όλα τα γεγονότα της μεγάλης διαμάχης που ξεκίνησε το 1880, μέσα από τις ερμηνείες των Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον και Νίκολας Χουλτ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση σχεδόν όλου του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ). Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Δείτε το τρέιλερ 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 25 Ιουλίου. 

Νικολέτα Σταμάτη

Πηγη Athens Voice