Για εσάς που αγαπάτε το κοτόπουλο και έχετε βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές! Δοκιμάστε κάτι πιο πρωτότυπο: να το συνδυάσετε με χαλούμι!

AdTech Ad

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 1 χαλούμι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 φλ. γαλέτα (φρυγανιά)
  • 7 κόκκοι μαστίχα
  • 1 κονσέρβα (410γρ.) Fruit Filling Cherry ή Black Cherry
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα γουδί βάζετε τη μαστίχα και ½ κουταλάκι αλάτι.
  • Τα χτυπάτε να γίνουν σκόνη, τα βάζετε σε ένα μπολάκι, προσθέτετε τη γαλέτα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι να αναμιχθούν καλά.
  • Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε τα φιλέτα κοτόπουλου από τη χοντρή μεριά και τα ανοίγετε (σαν πεταλούδα) στα δύο, χωρίς να τα κόψετε.
  • Τα χτυπάτε καλά με το ειδικό σφυράκι ή με ένα βαρύ γουδοχέρι για να λεπτύνουν.
  • Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και βάζετε στη μία άκρη του φιλέτου 1½ μπαστουνάκι, περίπου, χαλλούμι, ούτως ώστε να καλύψει μια ευθεία γραμμή από αριστερά προς τα δεξιά.
  • Τυλίγετε μια φορά το φιλέτο, βάζετε τις δύο άκριες, δεξιά και αριστερά, προς τα μέσα (όπως τα ντολμαδάκια) και συνεχίζετε το τύλιγμα.
  • Στερεώνετε το φιλέτο με ένα ξύλινο σουβλάκι για να μην ανοίξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Αλείφετε καλά το φιλέτο με το λιωμένο βούτυρο και το βάζετε στη γαλέτα πιέζοντάς το για να παναριστεί παντού ομοιόμορφα
  • Το τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ.
  • Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φιλέτα
  • Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά
  • Ακολούθως, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε ακόμα 5 λεπτά να ροδίσει το κοτόπουλο.
  • Το σερβίρετε με σάλτσα Cherry ή Black Cherry.

Πηγή: xrysessyntages.com