Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Θησείο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον κατώτατο μισθό, στην ανεργία, στο πανεπιστημιακό άσυλο αλλά και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δεν παρέλειψε παράλληλα να αναφερθεί και στην επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice στέλνονας μάλιστα ξεκάθαρο μήνυμα: «Στέλνω ξεκάθαρο μήνυμα στους μπαχαλάκηδες. Στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει», ανέφερε.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας, είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε πως η ΝΔ «είναι έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο. Έτοιμη είναι και η παράταξή μας να αναλάβει τις ευθύνες της. Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά».

 

Ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν τη δύναμη να υπηρετήσει τον τόπο και «να ενώσει τους Έλληνες».

Κατώτατος μισθός στα 730 ευρώ

Η Ν.Δ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί. Και μάλιστα ο κατώτερος, σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης. Ώστε να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ. Αυτή η αντίληψη για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, αποτυπώνεται σε συγκεκριμένα μέτρα του κυβερνητικού μας προγράμματος:

Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000. Πώς θα το πετύχουμε; Με μαζική προσέλκυση επενδύσεων.

Όλο το πρόγραμμά μας εκεί στοχεύει. Μείωση της ανεργίας Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000. Πώς θα το πετύχουμε; Με μαζική προσέλκυση επενδύσεων.

Όλο το πρόγραμμά μας εκεί στοχεύει. Στην αξιοποίηση των μεγάλων μας συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Του μοναδικού μας φυσικού περιβάλλοντος. Της απαράμιλλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Της γεωπολιτικής μας θέσης. Αλλά κυρίως των ανθρώπων μας. Της νέας μας γενιάς που αξίζει βρίσκει εργασία στην Ελλάδα αντί να διαλέγει το δρόμο της ξενιτιάς.

Πανεπιστημιακό άσυλο

Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης.

Οι σχολές παύουν να αποτελούν ορμητήρια για να κατασκευάζουν μολότωφ οι κουκουλοφόροι και να διακινούν το δηλητήριό τους οι έμποροι ναρκωτικών. Και αποδίδονται, επιτέλους, στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους.

Οι γειτονιές μας επιστρέφουν στους Αθηναίους. Έμποροι και κάτοικοι θα αισθανθούν ξανά ασφαλείς.

Το κράτος Δικαίου επανέρχεται παντού! Η ασφάλεια είναι ατομικό δικαίωμα. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε δημοκρατία. Γι’ αυτό κι είναι υποχρέωση του οργανωμένου κράτους να την επιβάλει.

Κανένα περιθώριο για χαμένες ψήφους την Κυριακή

Σχετικά με τις εθνικές εκλογές ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

Την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους. Ούτε για περιπέτειες και πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο.

Δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής. Ξέρω ότι στα χρόνια της κρίσης αρκετοί απογοητεύτηκαν από τα λάθη του πολιτικού συστήματος. Θύμωσαν! Και το θυμό τους, τον έκαναν σύνθημα. Αγανάκτησαν! Και την αγανάκτηση, την έκαναν ψήφο οργής και απόρριψης. Απογοητεύτηκαν! Και την απογοήτευσή τους, τη διοχέτευσαν σε κόμματα της «μιας χρήσης».

Όμως, τώρα, ξέρουν:

Ο θυμός, η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν μας οδήγησαν πουθενά. Και αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις ελπίδες του λαού, αποδείχθηκαν υπηρέτες μόνον του εαυτού τους. Και δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα. Σας καλώ, λοιπόν, να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας.