Η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα. Δέκα χρόνια μετά την κρίση, αυτές οι εκλογές μπορεί να σημάνουν το τέλος της

 

Από το πρωί οι πολίτες, προδομένοι από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, απογοητευμένοι από τις κάλπικες ελπίδες, κουρασμένοι από τις συνεχείς πιρουέτες και αντροπές των μαθητευόμενων μάγων και θυμωμένοι από την ύβρι της αλαζονείας της «πρώτης φοράς», δίνουν στις κάλπες εντολή επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

Σήμερα οι πολίτες δίνουν κρίσιμη εντολή αλλαγής κυβέρνησης και επανεκκίνησης της χώρας. Έτσι, ολοκληρώνεται μια μακρά περίοδος ανωμαλίας, κατά την οποία κυριάρχησε ο λαϊκισμός, οι αυταπάτες, η αφέλεια, ο ερασιτεχνισμός και οι αριστερές εμμονές που τραυμάτισαν τη δημοκρατία, πλήγωσαν τους θεσμούς, τελμάτωσαν την οικονομία, ανακύκλωσαν τη μιζέρια της κοινωνίας.

Μετά το χαστούκι των Ευρωεκλογών, το εκλογικό σώμα ολοκληρώνει σήμερα τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Μια νέα κοινωνική συμμαχία, με άξονα την μεσαία τάξη, θα δώσει καθ’ όλες τις ενδείξεις τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εφαρμόσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα βασισμένο σε αυτονόητες προτεραιότητες:

  • Αποκατάσταση της θεσμικής κανονικότητας
  • Μεταρρύθμιση του σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους
  • Απελευθέρωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της εργασίας από την ανελέητη φορολογία
  • Βελτίωση των συνθηκών για το σύνολο της κοινωνίας
  • Εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες
  • Αξιοποίηση του momentum και επανεκκίνηση της οικονομίας με προσέλκυση ξένων και στήριξη των Ελληνικών επενδύσεων
  • Αναβάθμιση της Παιδείας και σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή

Αυτά έχει υποσχεθεί και αυτά πρέπει να πράξει. Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τα πρώτα της βήματα. Από το σήμα που θα εκπέμψει στην κοινωνία με την επιλογή των υπουργών και τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού. Τα πρώτα νομοσχέδια και τις άμεσες ανατροπές. Γιατί η εποχή είναι διαφορετική. Η κόπωση των πολιτών από τη μακρόχρονη κρίση και οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί από την κυβερνητική αλλαγή δεν επιτρέπουν μεγάλα περιθώρια ανοχής.

Δέκα χρόνια μετά την κρίση, αυτές οι εκλογές μπορεί να σημάνουν το τέλος της. Οι πολίτες θα κάνουν σήμερα το χρέος τους. Από αύριο πρέπει να το κάνει και η νέα κυβέρνηση. Χωρίς ταλαντεύσεις…