Μετά τη διαρροή εγγράφων όπου ο Βρετανός Πρέσβης Kim Darroch λούζει με διάφορα κοσμητικά επίθετα τον Τραμπ και τη διακυβέρνησή του και τις απαντήσεις που ακολούθησαν εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου – ιδιαίτερα απαξιωτικές – δεν υπήρχε κάτι άλλο να συμβεί, εκτός από το να παραιτηθεί ο βρετανός αξιωματούχος και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Σημειωτέον ότι ο Τραμπ στα απαξιωτικά του λόγια συμπεριελαβε και την Τερέζα Μει τονίζοντας ότι οκ, σε λίγο θα απαλλαγούμε και από αυτήν καθώς έρχεται ο νέος ηγέτης των Τόρις και πρωθυπουργός. ( Εννοεί βεβαίως τον Μπόρις Τζόνσον που αναμένεται όπως όλα δείχνουν να αναδειχθεί ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών στη Βρετανία και ο οποίος έχει μια αμερικανόστροφη αντίληψη περί πολιτικής και οικονομίας)

Οι σχετικές πληροφορίες και τα απόρρητα έγγραφα ‘είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω της DailyMail, όπου ο κ. πρέσβης εν συντομία θεωρεί ανάξιο τον Τραμπ για το αξίωμα που υπηρετεί

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον επικεφαλής της διπλωματικής υπηρεσίας του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σίμον ΜακΝτόναλντ.

«Εξ ονόματος της διπλωματικής υπηρεσίας, αποδέχομαι την παραίτηση με βαθιά προσωπική λύπη», ήταν η απάντηση του ΜακΝτόναλντ στην επιστολή του Νταρόκ, όπως μετέδωσε ο Guardian.