Νέες ερωτήσεις για την κατάσταση της υγείας της κλήθηκε να απαντήσει η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σήμερα παρακολούθησε καθιστή την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Γερμανίας και της Δανίας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται πως μόλις χθες, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε να τρέμει για τρίτη φορά, σε δημόσια εμφάνισή της.

Η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι έχει επίγνωση της ευθύνης της και ότι προσέχει την υγεία της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι γνωρίζω την ευθύνη του αξιώματός μου και για αυτό ενεργώ αναλόγως και σε ό,τι αφορά την υγεία μου. Και μπορείτε να θεωρείτε δεδομένο ότι και εγώ ως άνθρωπος έχω το μεγαλύτερο προσωπικό ενδιαφέρον να είμαι υγιής και να προσέχω την υγεία μου».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την Πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν, η κυρία Μερκελ ερωτήθηκε και για τα 65α γενέθλιά της την επόμενη εβδομάδα, για να απαντήσει χαρακτηριστικά: «Έχω συναίσθηση – και ιδιαίτερα στα 65α γενέθλια- ότι ο άνθρωπος μεγαλώνει. Τα 65 βέβαια δεν είναι τόσο ορόσημο όσο τα 60 ή τα 70, αλλά ακριβώς στη μέση και αυτό σημαίνει απλώς ότι δεν γίνεσαι νεότερος. Αλλά μπορεί πιο έμπειρος. Όλα έχουν και την καλή τους πλευρά», είπε γελώντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της επίσημης υποδοχής της κυρίας Φρέντρικσεν στην Καγκελαρία, οι δυο κύριες παρακολούθησαν την ανάκρουση των εθνικών ύμνων καθιστές, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου η οποία έγινε έπειτα από αίτημα της Καγκελαρίου.