Οι παραδοσιακές συνταγές της Ελληνίδας μάνας, για σπιτική μαρμελάδα, στάθηκαν η αφορμή για να δημιουργηθεί, πριν από έξι χρόνια, Το Φίλεμα της Λέλας, με τα βαζάκια της, σήμερα, να βαδίζουν σταθερά στο δρόμο των εξαγωγών για τους ιδρυτές της, Σοφία Δημητρίου και Γιώργο Τασινόπουλο.

Η ΠΡΩΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

“Πριν λίγες ημέρες, βραβεύτηκαν τρεις μαρμελάδες της νέας μας σειράς χωρίς ζάχαρη, από τα Taste Olymp Awards. Συγκεκριμένα, αποσπάσαμε το χρυσό βραβείο για τη μαρμελάδα σύκο, και δύο ασημένια, για τις μαρμελάδες φράουλα και πορτοκάλι. Πρόκειται για μία νέα καινοτόμα σειρά προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Ήταν απαίτηση του καταναλωτικού μας κοινού να επεκταθούμε και σε προϊόντα, που δεν θα περιέχουν ζάχαρη”, δηλώνει στο FnB Daily η μία εκ των ιδρυτών, Σοφία Δημητρίου.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΑΥΣΤΡΙΑ

Οι εξαγωγές της εταιρείας ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια. “Πρώτος σταθμός ήταν η Αυστρία, όπου καταφέραμε με την βοήθεια ενός φίλου διπλωμάτη να βάλουμε τα προϊόντα στο supermarket του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ακολούθησαν συμμετοχές σε πολλές εκθέσεις, με αποτέλεσμα σήμερα τα προϊόντα να βρίσκονται σε εστιατόρια της Βαλτιμόρης, αλλά και σε ντελικατέσεν καταστήματα της Ευρώπης”.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το ζευγάρι από το Κιάτο, παράλληλα με την επιχείρησή τους, αποφάσισαν ότι θα μπορούσαν να φτιάχνουν συνταγές και για τρίτους. “Άρχισαν να έρχονται παραγγελίες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ζητώντας μας να φτιάξουμε ιδιαίτερες συνταγές με το φρούτο, που επιθυμούσαν, καθώς οι ίδιοι ναι μεν είχαν την ιδέα, αλλά δεν διέθεταν την τεχνογνωσία. Έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον δέκα εταιρείες με προϊόντα από δικές μας συνταγές”, καταλήγει η επιχειρηματίας.

Κωνσταντίνα Χελιδώνη

 

DATA – ΤΟ ΦΙΛΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΛΑΣ

Τζίρος: +50% Εξαγωγές: Βαλτιμόρη, Ντουμπάι, Μπαχρέιν, σε πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες

Προϊόντα: Γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, chutney

Σημεία πώλησης Εξωτερικό: Amazon (Γαλλίας, Αγγλίας και Γερμανίας)

Ελλάδα Wise Greece Μπακάλικο Η Κάπαρη Αθήνα Deli esavro Σύμη Deli Tamarillo Βάρη Γαλακτοπωλείο Γαϊτανίδης, Άλιμος και Νέα Σμύρνη Tokelari, Περιστέρι και Χαλάνδρι

Έδρα: Κιάτο Κορινθίας

fnbdaily