Οσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η μικρή Αλεξια, ένα πραγματικά χαρισματικό παιδί πριν να δεχτεί την αδέσποτη σφαίρα το μοιραίο εκείνο Πάσχα, δεν θα ξαναβρεί τρόπο να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της. Οι γιατροί στο νοσοκομείο των Παίδων κάνουν ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανιχνεύσουν έστω κάποια μικρά δείγματα. Ενδεχομένως σε κάποια πολύ εξειδικευμένα νοσοκομεία στο εξωτερικό να υπάρχει ελπίς. Η οικογένεια ζει καθημερινά τον Γολγοθά της, εχοντας αφήσει το σπίτι και το άλλο της παιδί. Η βοήθεια που θα χρειαστεί είναι τεράστια και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το παραμικρό. Πολλοί εκτιμούν ότι μεγάλα ιδρύματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναλάβουν το κόστος αυτής της προσπάθειας μεταφοράς στο εξωτερικό. Τουλάχιστον να γίνει μια κίνηση.

Οπως δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας ζητάται αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ

Όπως είπε ο κ. Ανδρέας Μήτσαινας, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, η κατάσταση της 8χρονης «δεν έχει μεταβολές. Δεν επικοινωνεί με τους γονείς της. Είναι ένας Γολγοθάς. Ζουν κάτι πρωτόγνωρο αυτοί οι άνθρωποι. Μετά λύπης λέω ότι πολύ δύσκολα θα αποκατασταθεί η μικρή».

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν υπάρχει κάποια επαφή με τον δράστη. Η δικαστική εξέλιξη έχει τα δεδομένα που όλοι γνωρίζουμε. Δεν κρατείται καθώς το αδίκημα δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να το αν θα έχουμε κάποια επιδίκαση περαιτέρω κάποιων αποζημιώσεων γιατί τα κονδύλια που χρειάζονται για τη μικρή είναι αρκετά μεγάλα και αν χρειαστεί κάποια αποθεραπεία στο εξωτερικό οι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις δαπάνες» είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αποζημίωση ζητείται σε επίπεδο συντηρητικής κατασχέσεως. Ουσιαστικά η οικογένεια δεν έχει λάβει κάποια χρήματα και τον Σεπτέμβριο που θα κατατεθεί η αγωγή εφόσον οριστικοποιηθούν κάποια κονδύλια και επανέλθουμε με κάποια άλλα ένδικα μέσα θα μπορέσουμε εκεί να λάβουμε κάποια χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες» τόνισε ακόμη ο κ. Μήτσαινας.

Όσον αφορά στη βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας της 8χρονης, ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι «είναι όλα προς διερεύνηση για το αν κάποιες θεραπείες στο εξωτερικό μπορούν να βοηθήσουν τη μικρή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να επιφέρουν εκείνα τα αποτελέσματα ώστε η μικρή τουλάχιστον να δείξει κάποια δείγματα επικοινωνίας με το περιβάλλον».