Με ψήφους 383 ψήφους υπέρ η γερμανίδα υπουργός Αμύνης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι πλέον η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε αντικατάσταση του αποχωρήσαντος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Εχοντας εκφωνήσει μια εντυπωσιακή ομιλία ενώπιον του νεοσύστατου ευρωκοινοβουλίου όπου μεταξύ άλλων δεσμεύστηκε σε δραστική μείωση , εως και μηδενική, του άνθρακα ως το έτος 2050, δημιουργώντας προσδοκίες στις νεολαίες της Ευρώπης αλλά και εξουδετερώντας ώς ένα βαθμό τις έντονες αντιδράσεις των Πρασίνων, μιας ομάδας που ενισχύεται όλο και περισσότερο σε πολλές ευρωπαίκές χώρες.

Αν υπήρχε ευρωπαϊκό γενεαλογικό πιστοποιητικό, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ήταν σίγουρα …καθαρόαιμη Ευρωπαία. Γεννήθηκε το 1958 στις Βρυξέλλες, με τον πατέρα της, Ερνστ ‘Αλμπρεχτ, να υπηρετεί ως επικεφαλής του γραφείου του τότε γερμανού Επιτρόπου, φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο μέχρι τα 13 της χρόνια και μιλάει εξαιρετικά γαλλικά και αγγλικά, ενώ υποστηρίζει την μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».Σπούδασε Οικονομικά στο Γκέτινγκεν και το Μύνστερ και κατόπιν στο London School of Economics, όπου μάλιστα χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Ρόουζ Λάντσον», καθώς θεωρείτο πιθανός στόχος της γερμανικής αριστερής τρομοκρατίας. Λίγο μετά αποφάσισε να σπουδάσει Ιατρική, για να αποφοιτήσει το 1987 από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερου. Τα επόμενα χρόνια απέκτησε επτά παιδιά με τον καθηγητή Ιατρικής Χάικο φον ντερ Λάιεν και μάλλον αποτέλεσε ιδανική επιλογή για το υπουργείο Οικογένειας στην πρώτη κυβέρνηση της ‘Αγγελα Μέρκελ, το 2005. Ακολούθησαν το υπουργείο Εργασίας το 2009 και το υπουργείο ‘Αμυνας το 2014 και το 2017, θέση για την οποία φημολογείται ότι «εκβίασε» την Καγκελάριο, απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση από την πολιτική.