Το επίκεντρο εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, πολύ κοντά στη Μαγούλα. Πρόβλημα τις επικοινωνίες, στο Μεταξουργείο διακοπή ρεύματος, μνημες του 1999 από το μεγάλο σεισμό στην πρωτεύουσα. Το εστιακό βάθος μόλις στα 12 χλμ ή μόλις 2χλμ  όπως μεταδίδεται τώρα…

Η εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Η εκτίμηση του Σεισμολογικού Κέντρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Επιφανειακή ήταν η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14.13 ώρα Ελλάδας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Θεωρητικά θα ακολουθήσουν μετασεισμοί. Ηδη έχουν γίνει επτά μετασεισμοί. Ο τελευταίος ίσως λίγο μεγαλύτερος στις 2.50.

Στην Ερμού ,στον αριθμό 90 , κατάρρευση ακατοίκητου κτιρίου χωρίς τραυματισμούς περαστικών.

Αναφορές για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ

Ο κ.Τσελέντης εκτιμά ότι στατιστικά αυτός πρέπει να ήταν ο κύριος σεισμός..

Βασική εντολή δίνουν οι ειδικοί σε αυτες τις περιπτώσεις είναι να μένουν όλοι ψύχραιμοι

 

Το Πυροσβεστικό Σώμα τέθηκε σε επιφυλακή. Ισως το ίδιο ρήγμα με εκείνο της Πάρνηθας του 1999, όπως δηλώνει ο κ. Παπαζάχος.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7264741/Magnitude-5-3-earthquake-strikes-near-Greek-capital-Athens.html?ico=pushly-notifcation-small

Super Puma πετάει πάνω από την Δυτική Αττική
Ρωγμές σε σπίτια κυρίως σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αττική.

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

 

πρωτοδικείο της Αθήνας