Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο εκ των πρωταγωνιστών του θρυλικού Blade Runner

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ολλανδός ηθοποιός Ρούτγκερ Χάουερ. Ο Χάουερ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από μια σύντομη ασθένεια προτού καταλήξει, είχε μακρά πορεία στον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός για την εντυπωσιακή ερμηνεία του στο φημισμένο «Blade Runner». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Ρούτγκερ Χάουερ πέθανε στις 19 Ιουλίου στο σπίτι του, ενώ κηδεύτηκε σήμερα (24/7).

Ο Χάουερ γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1944 στο Μπρόκελεν της Ολλανδίας και μεγάλωσε στο Άμστερνταμ. Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας των γονιών του, αυτός και οι αδερφές του μεγάλωσαν κυρίως με νταντάδες.

Στην ηλικία των 15 χρόνων, ο Χάουερ βγήκε στη θάλασσα και ξόδεψε ένα χρόνο τρίβοντας τα καταστρώματα ενός φορτηγού πλοίου. Επιστρέφοντας στο σπίτι του, εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος και ξυλουργός για τρία χρόνια, ενώ παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής σε νυχτερινό σχολείο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1969 στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά Floris, αναλαμβάνοντας τον ομώνυμο ρόλο. Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τον ρόλο του ως Ρόι Μπάτι στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Blade Runner (1982), ως Ναβάρ στην περιπέτεια Ladyhawke (1985) και ως Τζον Ράιντερ στο θρίλερ The Hitcher (1986).