Πρεμιέρα σήμερα για το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμουπου βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το πρώτο είχε πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

Πρεμιέρα και για τη… μη μετάδοση τις συνεδρίασης από τηλεοπτικές κάμερες, γεγονός το οποίο είχε θέσει εξ αρχής ο Πρωθυπουργός, αναφέροντας πως «θα συζητάμε ελεύθερα, χωρίς κάμερες και μικρόφωνα, γιατί αποτελούν ευκαιρία για συντονισμό και δράση και όχι για εντυπώσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται από τους αρμόδιους υπουργούς για την πορεία των νομοσχεδίων που κατατίθενται ή έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, με διαδικασίες επείγοντος και κατεπείγοντος.

Τα θέματα που συζητούνται:

α) το φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει ο Χρήστος Σταϊκούρας και περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων.

β) το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοθέτημα θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.

γ) Το Brexit, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να ενημερώνει σχετικώς τα μέλη της κυβέρνησης.