Νομοθετική ρύθμιση για το κούρεμα οφειλών προς τις τράπεζες και το Δημόσιο καθώς και βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα φέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε διαβούλευση το Σεπτέμβριο.

Mιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6 FM» ο γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ανέφερε ότι, σήμερα τα τραπεζικά στελέχη και τα στελέχη είναι διστακτικά στο να προχωρούν σε κουρέματα διότι φοβούνται τις πιθανές νομικές ευθύνες.

Για να αρθεί το εμπόδιο αυτό τόνισε ο κ. Κουρμούσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει εξαγγείλει ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τις απαραίτητες νομικές καλύψεις στα στελέχη, ενώ θα προβλέπει και συγκεκριμένα ποσοστά κουρέματος σε διάφορες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρμούσης είπε:  «Το πρόβλημα ξεκινάει όταν τίθεται θέμα κουρέματος. Όλοι φοβούνται ότι θα έρθει ο Εισαγγελέας ή κάποιος ανταγωνιστής να τους μηνύσει.
Για αυτό το λόγο ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να δώσει τις απαραίτητες νομικές καλύψεις  σε στελέχη των τραπεζών και του Δημοσίου για να μπορούν να προχωρούν σε κούρεμα των οφειλών.

Θα υπάρχει ρητά μέσα στο νόμο το κούρεμα που προκύπτει, ώστε να μην επαφίεται στην κρίση και απόφαση του τραπεζικού στελέχους ή του δημοσίου υπαλλήλου και να μην υπάρχει θέμα ευθύνης.

Από το newsroom του economico.gr με πληροφορίες από το protothema