Αυτό λοιπόν είναι το καλό “Ξωτικό” του χωριού μας, του Τριαντάρου στην Τήνο. To αποτέλεσμα μιας ιδέας και μιας μεγάλης προσωπικής προσπάθειας που ξεκίνησε πριν αρκετούς μήνες και ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες.

Ανοίξαμε! Η προσπάθεια συνεχίζεται φυσικά, όμως για μένα είναι σημαντικό ότι ο χώρος έγινε όπως τον είχα ονειρευτεί. Χωρίς εκπτώσεις στη ιδέα αν και με βαρύ το κόστος από τις καθυστερήσεις. Χαλάλι όμως.

Το Ξωτικό έγινε σπίτι, το σπίτι μου, το σπίτι μας, το σπίτι σας.. Δεν έγινε “μαγαζί”. Χωρίς διακοσμητές και αρχιτέκτονες. Με το προσωπικό γούστο της οικοδέσποινας, με προσωπικά αντικείμενα που έφερα από το σπίτι στην Αθήνα και την Τήνο που κράταγα χρόνια λες και προορίζονταν ακριβώς γι αυτό το σκοπό. Ένα σπίτι γλυκό και φιλόξενο, με συναρπαστική θέα, με ωραία κρασιά, γνήσια παραδοσιακά προϊόντα και φρέσκα υλικά στην κουζίνα του, με λίγα “χειροποίητα” πιάτα (δεν έχουμε σεφ), με τους μεζέδες του αλλά και τα coctail μας, τα οινοπνευματώδη και το καφεδάκι μας.

Με χώρο για τα βιβλία και τα laptop, με το σκάκι, το τάβλι και τα επιτραπέζια παιχνίδια. Με ωραία μουσική που δεν μας σπάει τα νεύρα, με το φωτεινό του κατώι, γεμάτο στοιχεία από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού και θέα στο χωριό και τη θάλασσα, με το μπαρ, με πολλά άλλα που θα δείτε σιγά σιγά… Θα προσθέσω μόνο ότι το Ξωτικό δεν θα υπήρχε χωρίς την βοήθεια ανθρώπων που αγάπ

ησαν την ιδέα και με εμπιστεύθηκαν. Ανθρώπων που όταν τα χρήματα τελείωναν με στήριξαν οικονομικά με αγάπη, όπως η μαμά μου, ο Jeff και ο Γιάννης. Δεν θα είχε γίνει χωρίς τη βοήθεια των μαστόρων που το ανακαίνισαν και κυρίως του Μανώλη που σταμάτησε τις εργασίες στο σπίτι της κόρης του για να φέρει τα συνεργεία του στο Ξωτικό. Δεν θα είχε γίνει χωρίς τη βοήθεια της οικογένειάς μου και κυρίως του Μάκη και του Πάνου, που αντιμετώπισαν όχι μόνο την πολύμηνη απουσία μου αλλά και τα νεύρα μου όταν η κούραση και το άγχος με υπερέβαιναν.
Τέλος καλό, όλα καλά! Πάμε να ταξιδέψουμε με το ξωτικό τώρα!

 

Aυτό λοιπόν είναι το καλό "Ξωτικό" του χωριού μας, του Τριαντάρου στην Τήνο. To αποτέλεσμα μιας ιδέας και μιας μεγάλης…

Δημοσιεύτηκε από Irini Kakoulidou στις Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019