«Μπλακ άουτ» σημειώθηκε σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιτίας των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι αεροπορικές μεταφορές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, καθώς και η κίνηση στους δρόμους του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία υφίστανται οι επιβάτες συγκοινωνιών, ενώ και στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας επικρατεί χάος καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας πολλά φανάρια.

Οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του Λονδίνου, της νοτιανατολικής και νοτιοδυτικής Βρετανίας, του Μίντλαντς και της Ουαλίας επιβεβαίωσαν τις διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, εξαιτίας βλάβης στο Εθνικό Δίκτυο.

«Γνωρίζουμε για τις διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν μεγάλα τμήματα του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Βρετανίας. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας βλάβης στο Εθνικό Δίκτυο, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι καταναλωτές μας» σημείωσε με ανακοίνωσή της στο Twitter η εταιρεία UK Power Networks.

Καθυστερήσεις παρουσιάζουν τα δρομολόγια του μετρό στο Λονδίνο, καθώς και πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Νιούκάστλ και του Τσεσάιρ.