Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο – Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Ελαφόνησο, ενώ νωρίτερα το πρωί της Κυριακής ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια, ενώ έχει εκκενωθεί για δεύτερη φορά το κάμπινγκ της παραλίας στον Σίμο, καθώς και η περιοχή Παναγιά.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες ενισχύονται.

Οπως αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός. Πρόσθεσε, επίσης, ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 23 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δυο αεροσκάφη, δύο πετζετέλ, πέντε ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο πετάει πάνω από το μέτωπο για τον συντονισμό από αέρος.

Αναλυτικά, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 60 πυροσβέστες, μία αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου με 7 πυροσβέστες και 7 ομάδες πεζοπόρου με 54 πυροσβέστες.

Επίσης, συνδράμουν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο και δύο μηχανήματα έργου του στρατού, τέσσερα οχήματα Ο.Τ.Α. και μία υδροφόρα.

Αναλυτικότερα, 50 πυροσβέστες με 19 πυροσβεστικά, μία αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και πέντε ομάδες πεζοπόρου με 33 πυροσβέστες.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται 4 υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου.

Στην Ελαφόνησο μεταβαίνουν εσπευσμένα με ελικόπτερο ο γ.γ.Π.Π. Νίκος Χαρδαλιάς και ομάδα της ΕΜΑΚ.

kathimerini.gr