Θα μπορούσα να τα είχα παρατήσει όλα και να είμαι στο σπίτι μου, στην πόλη του Μισισίπι όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, να διαβάζω βιβλία και να ακούω τους αγαπημένους μου τζαζ δίσκους. Αλλά όχι, θα συνεχίσω να δουλεύω γιατί αγαπώ αυτήν τη δουλειά». Με αυτά τα λόγια προλογίζει ο Μόργκαν Φρίμαν τον ρόλο του στην ταινία «Ο Φύλακας Αγγελος Επεσε», που κάνει πρεμιέρα στις 23 Αυγούστου.

Στην ταινία δράσης του σκηνοθέτη Ρικ Ρόμαν Γουό, ο 82χρονος ηθοποιός υποδύεται τον αμερικανό πρόεδρο, του οποίου ο έμπιστος μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση.

Αφού ο Μπάνινγκ δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον πρόεδρο. Ο 82χρονος ηθοποιός μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere για την πορεία του στο σινεμά, τους αγαπημένους του ρόλους, αλλά και για το κίνημα #MeToo, λίγο καιρό μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν εναντίον του πολλές γυναίκες που εργάστηκαν στο παρελθόν μαζί του.

 

«Υποστηρίζω σθεναρά το κίνημα #MeToo. Και είναι ένα μάθημα που δεν θα ξεχάσω ποτέ, καθώς είναι κάτι που πλέον έχει αλλάξει την προσέγγιση πολλών ανδρών απέναντι στις γυναίκες» σημειώνει με νόημα ο Φρίμαν, ο οποίος πριν από έναν ακριβώς χρόνο ζήτησε συγγνώμη από οκτώ γυναίκες, μετά τις κατηγορίες που διατύπωσαν εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

«Οποιος με γνωρίζει ή έχει συνεργαστεί μαζί μου ξέρει ότι δεν είμαι κάποιος που εσκεμμένα θα ήθελε να αναστατώσει ή να κάνει κάποιον να αισθανθεί άβολα. Ζητώ συγγνώμη από οποιοδήποτε πρόσωπο έκανα να αισθανθεί άβολα ή θεώρησε ότι δεν το σεβόμουν. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου» τόνισε ο ηθοποιός σε ένα μήνυμα πέρσι μετά το ρεπορτάζ του CNN που τον παρουσίαζε να υποπίπτει συχνά σε ατοπήματα ανάρμοστης συμπεριφοράς απέναντι σε γυναίκες συναδέλφους του.

η συνέχεια του άρθρου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Protagon.gr