Με χάος απειλούν το Λονδίνο Βρετανοί ακτιβιστές για το κλίμα.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα απογειώσουν drones από το Χήθροου

Με χάος στις πτήσεις απειλείται το Λονδίνο καθώς Βρετανοί ακτιβιστές κατά της κλιματικής απορρύθμισης ανακοίνωσαν ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου θα απογειώνουν drones πάνω από το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Η ενέργεια είναι πιθανό να καθηλώσει όλες τις πτήσεις, καθώς οι ακτιβιστές έχουν στόχο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το Χίθροου είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης. Το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε πως το σχέδιο των ακτιβιστών κατά της κλιματικής απορρύθμισης να αναστατώσουν τη λειτουργία του με πτήσεις drones είναι εγκληματικό και αντιπαραγωγικό. «Συμφωνούμε στην ανάγκη να αναληφθεί δράση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που απαιτεί εποικοδομητική δέσμευση και δράση.

Η διάπραξη εγκληματικών αδικημάτων και η αναστάτωση επιβατών είναι αντιπαραγωγικές», δήλωσε εκπρόσωπος του  αεροδρομίου.

Η ομάδα «Heathrow Pause» (Παύση Χίθροου) ανακοίνωσε ότι θα απογειώσει drones-παιγνίδια μέσα στην απαγορευμένη ζώνη, αλλά έξω από τους διαδρόμους πτήσης του αεροδρομίου, μια ενέργεια για την οποία η οργάνωση λέει πως θα αναγκάσει το αεροδρόμιο να καθηλώσει τα αεροπλάνα.

  «Είναι μια συμβολική δράση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα νομικό παραθυράκι και την αυτοθυσία των συμμετεχόντων για να προσελκύσουμε την προσοχή στην πιο σοβαρή και επείγουσα κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα», ανακοίνωσε η οργάνωση.   «Η αδράνεια της κυβέρνησης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η υποβόσκουσα καταστροφή που θα είναι η επέκταση του αεροδρομίου δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και μας υποχρεώνουν να δράσουμε», ανακοίνωσε η οργάνωση.

0 British Airways aircraft are pictured pa

 

Πάντως εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι έχουν ενημερωθεί γι αυτή την πρωτοβουλία και ήδη έχουν λάβει τα μέτρα τους. Ωστόσο εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Χήθροου όπου θα πραγματοποιηθεί η δράση, δήλωσε ότι συμφωνεί με τους ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή. ” Πρόκειται για ένα θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος και κάποιοι πρέπει να δεσμευτούν για την αντιμετώπισή του”