Ο πρόσφυγας σε σχετικό τουιτάρισμα ήταν ιδιαίτερα προκλητικός, αναφερόμενος σε φασίστες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κύριος Γιάνναρος έπρεπε να απαντήσει και μάλιστα με ανάρμοστο τρόπο!

 

Το στέλεχος της ΝΔ αποκάλεσε «πίθηκο» τον Ιρανό Αράς Χαμπάι στο Twitter, γιατί ανάρτησε μια φωτογραφία με το σχόλιο: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

arash hampay آرش‌همپای@AHampay

Hey fascists
I’m ok in my new country,
you can’t choose my movement, I will continue to change my new city face and atmosphere, our city has to be clean of fascism.#Athens

View image on Twitter
«Θα πας από κει που ήρθες πίθηκε», ήταν το σχόλιο του που έκανε ο Θεόδωρος Γιάνναρος στην παραπάνω ανάρτηση.
theo-giannaros.jpg

Στη συνέχεια, προσπαθώντας το μέλος της ΝΔ να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα», εξήγησε: «Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!».

Ωστόσο, η «εξηγήσή» του δεν φαίνεται να έπεισε τη Νέα Δημοκρατία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να σχολιάζει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση». Έτσι, η Πειραιώς έβαλε «μπροστά» τις σχετικές πειθαρχικές διαδικασίες κατά του Θεόδωρου Γιάνναρου