Μια μικρή απόκλιση από την παραδοσιακή συνταγή για μπιφτέκια: φτιάξτε μπιφτέκια με ταχίνι! Αλλάζει λίγο τη γεύση αλλά είναι πιο θρεπτικά και υγιεινά! Αξίζει να τα δοκιμάσετε

ADTECH GmbH (Master default)

Συστατικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο,
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό,
  • 3 κουταλιές ταχίνι,
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • ½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο,
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 3 κουταλιές (κουκουνάρια) πινόλια,
  • 2 κουταλάκια κύμινο (αρτυσιά),
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο ξηρό (αλεσμένο),
  • 1 αβγό,
  • λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη,
  • αλάτι όσο θέλετε, 1 κουταλάκι πιπέρι.

Βήματα

Βάζετε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το ελαιόλαδο.

ADTECH GmbH (Master default)

Φορέστε γάντια και ζυμώστε όλα μαζί τα υλικά να αναμιχθούν καλά.

Παίρνετε ½ φλιτζάνι περίπου κιμά και πλάθετε στρογγυλά μπιφτέκια.Θα φτιάξετε 10 μπιφτέκια.

Ανάβετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά.

ADTECH GmbH (Master default)

Με ένα πινέλο απλώνετε ελαιόλαδο και στις δυο πλευρές των μπιφτεκιών.

Ψήνετε στη σχάρα για 14-15 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά.

Σερβίρετε

Πηγή: xrysessyntages.com