Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας μας

4 κ.σ. ελαιόλαδο

800 γρ. ώριμες ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη

1 κ.σ. κάπαρη

5-6 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, μαδημένα

300 γρ. ξινομυζήθρα

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη ώστε να μας μείνει στο χέρι μόνο η φλούδα. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και τα φύλλα ρίγανης. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την ξινομυζήθρα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Πηγή: Γευσιγνώστης