Λίγο μετά τις 10:30 π.μ. ξεκίνησαν σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οι εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), στα γραφεία του Συλλόγου, στην Αθήνα.
Αποκλειστικό θέμα συζήτησης είναι η πρόταση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) των καρκινοπαθών και των πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας, ενώ στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΦΣ λαμβάνουν μέρος οι πρόεδροι όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρα μας, καθώς και οι εκλέκτορες του Συλλόγου.
Κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να βάλουν «πλάτη» στην πρόταση Κικίλια προκειμένου να προμηθευτούν χωρίς ταλαιπωρία οι χρόνιοι πάσχοντες τα φάρμακά τους. Τα φάρμακα θα διατίθενται και μέσω των φαρμακείων χωρίς κάποια αμοιβή. Η απόφαση του Συλλόγου Φαρμακοποιών έρχεται με όρους. Επόμενη κίνηση η εξέταση της απόφασης των φαρμακοποιών από το Υπουργείο.