Πως παράγεται το τυρί έμενταλ;

Ποια είναι η διαδικασία της παραγωγής του περιβόητου τυριού με τις τρύπες;

Στην Αμερική το τυρί έμενταλ είναι γνωστό ως το “Ελβετικό τυρί”. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό πράγμα στο συγκεκριμένο προϊόν, πέρα από το μέγεθός του, είναι και οι μεγάλες τρύπες που έχει στο εσωτερικό του.


Έτσι, στο παραπάνω βίντεο παρακολουθούμε ολόκληρη τη διαδικασία της παραγωγής του περιβόητου αυτού τυριού στην Ελβετική πόλη Affoltern, που βρίσκεται ανατολικά της Βέρνης. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% ολόκληρης της παραγωγής του έμενταλ προέρχεται από αυτήν την περιοχή, με τους παραγωγούς να είναι πάνω από 150.

Πηγή: www.lifo.gr