ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Οι πληροφορίες λένε ότι δεν έχει συνέλθει ακόμα από τη βαριά και –παραδόξως– απροσδόκητη για αυτόν ήττα. Δεν είχε προετοιμαστεί για την απώλεια της εξουσίας και δυσκολεύεται ακόμα να προσαρμοστεί. Κι επειδή ούτε εκείνος, ούτε κανείς άλλος στο κόμμα ήταν έτοιμος για αυτό, δεν υπάρχει και νέο αφήγημα να παρουσιάσουν, αφού κάτι τέτοιο θέλει πολλή δουλειά και για την ώρα κανείς δεν είναι διατεθειμένος να την κάνει.

Εκείνο όμως με το οποίο ασχολείται τόσο ο ίδιος ο Τσίπρας, όσο και τα στελέχη του κόμματος, είναι το προσεχές συνέδριο, στο οποίο θα κριθούν τα πάντα για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας. Όλη τους η ενέργεια καταναλώνεται στο ποιος θα κυριαρχήσει σε αυτό και παρεμπιπτόντως μόνο κάνουν και αντιπολίτευση, όπως π.χ. όταν τους καλούν στα ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της ήττας των εθνικών εκλογών μίλησε για «εντολή µετασχηµατισµού µε γοργά βήµατα, από ένα κόµµα µε τεράστια αναντιστοιχία µελών και ψηφοφόρων, σε µία µεγάλη παράταξη…» δηλώνοντας ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για αυτό.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του κόµµατος μάλιστα, επισήμανε με νόημα ότι δεν θα δεχτεί την πραγµατοποίηση ενός συνεδρίου που θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των µηχανισµών, στέλνοντας σαφή µηνύµατα στην νομενκλατούρα του κόμματος, που του ασκεί έμμεσα κριτική, μιλώντας για «πασοκοποίηση».

«Σας καλώ να τολµήσουµε» και «σας προτρέπω να µη φοβηθούµε να µολυνθούµε» είχε πει στα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για όσους φοβούνται μια αρχηγοκεντρική λειτουργία του κόμματος κι επισημαίνοντας ότι εξίσου θα έπρεπε να αποφύγουν και μία άγονη αναπαραγωγή και ηγεμονία μηχανισμών.

η συνέχεια του άρθρου εδώ