Νόστιμο, εύκολο και γρήγορο. Προσοχή το βούτυρο και το τυρί το βάζουμε, αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να μη βγάλουν τα λάδια τους.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρύζι, για ριζότο
  • 200 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
  • 200 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • ¼ μάτσο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1½  ζωμό λαχανικών
  • 150 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

2. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα καραμελώνουμε για 5-7 λεπτά.

3. Έπειτα, αδειάζουμε μέσα το ρύζι και το θυμάρι και ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

4. Ύστερα, ρίχνουμε τον ζωμό σε δόσεις με μια κουτάλα. Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση ζωμού, προτού ρίξουμε την επομένη.

5. Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.

6. Μόλις ετοιμαστεί το ριζότο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.

7. Σερβίρουμε σε πιάτο.

Πηγή: giorgostsoulis.com