Αρχική Media Κεντάκι, όπως…βόρεια Συρία: Η γκάφα του ABC για την τουρκική εισβολή και...

Κεντάκι, όπως…βόρεια Συρία: Η γκάφα του ABC για την τουρκική εισβολή και η….θριαμβολογία του Τραμπ

Κεντάκι, όπως..βόρεια Συρία: Η γκάφα του ABC News για την τουρκική εισβολή και η….θριαμβολογία του Τραμπ

 

Το ABC News έπαιξε το βράδυ της Κυριακής ένα βίντεο με τον παρουσιαστή Tom Llamas να το προλογίζει ως “πλάνα” από την επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εναντίον Κούρδων πολιτών.

Η Τουρκία πράγματι προελαύνει στη βόρεια Συρία με αμάχους να έχουν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο τα συγκεκριμένα πλάνα που παρουσίασε το αμερικανικό δίκτυο ως “ντοκουμέντο”, είναι ψευδή.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για αποκομμένο βίντεο από στρατιωτική επίδειξη όπλων στην πόλη West Point στο Κεντάκι, που δημοσιευθήκαν αρχικά στο YouTube το 2017.

Στα πλάνα, ο Tom Llamas και ο ανταποκριτής Ian Panell ακούγονται να λένε πως δεν πρόκειται για καταγραφή του ABC News αλλά πως το δίκτυο απέκτησε τα πλάνα από “τρίτη πηγή”. Η δημοσιοποίησή τους όμως προκάλεσε σωρεία σχολίων, με πολλούς ακροδεξιούς οπαδούς του πλανητάρχη, να κάνουν λόγο για fake news εναντίον του από “μηχανισμούς προπαγάνδας”.

Ιδού η ανάρτηση του Jack Posobiec, οπαδού του Τραμπ και Twitter τρολ.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πράγματι το ABC έκανε μοντάζ προς ίδιον όφελος για δημιουργία περισσότερων εντυπώσεων εναντίον του Τραμπ, ωστόσο το δίκτυο ζήτησε συγγνώμη. “Το βίντεο αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις. Ζητούμε συγγνώμη, ήταν λάθος”, ήταν η απάντηση των ανθρώπων του ABC στο Gizmodo.

Η παράβλεψη του ABC μάλλον ενθουσίασε τον πρόεδρο Τραμπ ο οποίος βλέπει παντού  fake news  και θεωρεί ότι όλα τα ΜΜΕ του επιτίθενται αναιτίως.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

A big scandal at @ABC News. They got caught using really gruesome FAKE footage of the Turks bombing in Syria. A real disgrace. Tomorrow they will ask softball questions to Sleepy Joe Biden’s son, Hunter, like why did Ukraine & China pay you millions when you knew nothing? Payoff?