φωτ. [από αριστερά προς τα δεξιά] Μαίη Ζαννή (co-founder Women Act), Βίκυ Φλέσσα (δημοσιογράφος, κλασική φιλόλογος), Έλενα Τσαγκαράκη (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Women Act), Δρ. Μαρία Γιαννιού (co-founder Women Act)

Με μεγάλη συμμετοχή γυναικών από διαφορετικούς επαγγελματικούς –και όχι μόνο- χώρους πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, το πρώτο φετινό Aperitif της Women Act στο Athénée της οδού Βουκουρεστίου, συνεχίζοντας έτσι την πορεία της επιτυχημένης αυτής δράσης.  

Κάθε μήνα, σε κάποιο χώρο του κέντρου η Women Act προσκαλεί μια γυναίκα ομιλήτρια, η οποία μοιράζεται την ιστορία της με τις παρευρισκόμενες. Σκοπός των Aperitif είναι, αφενός, η δικτύωση των συμμετεχουσών αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με σκοπό την έμπνευση και την καταπολέμηση στερεοτυπικών αντιλήψεων.

«Ποδαρικό» στα Women Act Aperitifs της σαιζόν 2019-2020 έκανε η δημοσιογράφος και κλασική φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα, η οποία μίλησε αλλά και συζήτησε με τις συμμετέχουσες για τους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί η σύγχρονη γυναίκα και τις δύσκολες ισορροπίες που προκύπτουν μέσα στο πλαίσιο αυτό.

Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα θερμή, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Έλση Δημουλά, Ξένη Μπαλωτή, Όλια Αυδή-Χαϊδεμένου, Νινέττα Παπαδαϋίδ-Πατέρα, Άρτεμις Seaford, Ζέφη Νικολάου κ.α.

Το επόμενο Aperitif της Women Act θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου.   

 

Women Act Aperitif Vicky Flessa 2

 

Λίγα λόγια για την οργάνωση:

Η Women Act είναι μια μη κυβερνητική και, κυρίως, μη κομματική οργάνωση που διεκδικεί το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των γυναικών έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως τις κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητές τους. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζει γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η δράση της Women Act είναι να υπογραμμίσει την ύπαρξη έμφυλων ανισοτήτων, να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών για την καταπολέμησή τους. Παράλληλα, προσδοκεί να βοηθήσει δραστήριες γυναίκες να (α) αποκτήσουν ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική και επαγγελματική  εξέλιξη, (β) να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο χώρο, (γ) να επιδιώξουν θέσεις ηγεσίας και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ταυτόχρονα, ευελπιστεί να δημιουργήσει μια ενεργή ομάδα εθελοντών, που θα λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές»  του μηνύματος της ισότητας και των ίσων ευκαιριών.

Η πρωτοβουλία της Women Act βρίσκει ολοένα και περισσότερη υποστήριξη καθώς δημιουργούνται παραρτήματά της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το Σεπτέμβριο, ξεκίνησε η δράση της Women Act στη Θεσσαλονίκη με την τιμητική παρουσία της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Women Act και τις μελλοντικές τις δράσεις:

 

https://women-act.org/

https://www.facebook.com/WomenActGreece/  

https://www.instagram.com/womenactgreece/