Με ψήφους 322 υπέρ και 306 κατά οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν την αποκαλούμενη τροπολογία Λέτουιν, που κατέθεσαν ο Ολιβερ Λέτιν, ο Χίλαρυ Μπένν και άλλοι βουλευτές, και η οποία προβλέπει ότι ακόμη και εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία, ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να ζητήσει παράταση στο Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής

ΟΜπόρις Τζόνσον, είχε δηλώσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ότι «φοβάται» πως η τροπολογία αυτή θα εμποδίσει την κυβέρνηση να εκπληρώσει τη νομική απαίτηση για μία «κρίσιμη ψηφοφορία» πριν από το Brexit, καθιστώντας ουσιαστικά την τελική ψηφοφορία – που έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα – άσκοπη.

Ωστόσο, οι κοινοβουλευτικοί κανόνες επί της διαδικασίας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να αποσύρει την πρότασή της για ψηφοφορία επί της συμφωνίας, με ενδεχόμενη επόμενη επιλογή της κυβέρνησης να ζητήσει από τους βουλευτές της να την μποΐκοτάρουν.

Λίγο πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός, αρμόδιος για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο για νέα παράταση του Brexit.

«Δεν έχουμε πρόθεση να πάμε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε ωστόσο πως αν υπάρξει ειδική νομοθεσία, η οποία προβλέπει την υποχρεωτική υποβολή αιτήματος παράτασης, τότε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα εφαρμόσει τον νόμο.