Από το 2015 που ξεκίνησε ο κύκλος συζητήσεων «Από το Αμπέλι στο Θέατρο», ο Κώστας Καζαμιάκης έχει συνομιλήσει με πλήθος εικαστικών καλλιτεχνών, φιλοσόφους, συγγραφείς, αρχαιολόγους καθώς και ανθρώπους του θεάματος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ.

Σε συνέχεια αυτών των επιτυχημένων κύκλων, τον Σεπτέμβριο 2018 ξεκίνησε ο νέος κύκλος συζητήσεων με τίτλο: «Περί Ωραίου. Συζητήσεις για την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, την Αρχαιογνωσία».

 

Λίγα λόγια για τη συνάντηση στις 23 Οκτωβρίου 2019 στις 18:00:

Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον Θανάση Δρίτσα καρδιολόγο-αν. διευθ. στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο-συνθέτη-συγγραφέα.

Θέμα:

– Η αξία της μουσικής ως γνωσιακού, μαθησιακού και θεραπευτικού εργαλείου.

– Η Αρχαία Ελληνική Μουσική και τα ευρήματα της σύγχρονης βιολογικής επιστήμης.

– Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες  είχαν τοποθετήσει την μουσική στον κορμό της παιδείας;

– Η αρχαία ελληνική μουσική πέραν της μουσικής.

Θα μιλήσουν επίσης οι:
Κωνσταντίνος Καλλιάς καθ. Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου-πτυχιούχος Θεολογίας. Θα σχολιάσει το ρόλο των μουσικών σχολείων πέραν των ορίων της στενά εννοούμενης επαγγελματικής μουσικής εκπαίδευσης.
Νίκος Ξανθούλης συνθέτης-καθ. Σύνθεσης και σολίστ αρχαίας ελληνικής λύρας-επιστημονικός συνεργάτης Ακαδημίας Αθηνών και Καλλιτεχνικός Σύμβουλος Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το θέμα του θα είναι: Η ολιστική κοσμοθεωρία της αρχαίας ελληνικής μουσικής.

Είσοδος ελεύθερη

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr