Μια οικογένεια στο Βιετνάμ φοβάται ως η κόρη τους ήταν μέσα στο φορτηγό με τους 39 ανθρώπους που πέθαναν

Δίνοντας στη δημοσιότητα το τελευταίο μήνυμα της Pham Thi Tra My, η οικογένειά της είπε πως ψάχνουν απεγνωσμένα πληροφορίες και προσπαθούν να εξακριβώσουν αν όντως ήταν ένα από τα θύματα.

Αρχικές πληροφορίες των αστυνομικών αρχών ανέφεραν πως όλα τα θύματα πιστεύεται πως είναι από την Κίνα αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί οι ταυτότητες όσων βρίσκονταν στο φορτηγό.

Σε μήνυμα προς την μητέρα της, που πιθανολογείται πως έστειλε λίγο πριν πεθάνει, η 26χρονη γράφει πως δεν μπορεί να αναπνεύσει και ζητά συγγνώμη από τους γονείς της. Το μήνυμα έλαβαν συγγενείς της στο Βειτνάμ τα ξημερώματα της Τετάρτης, περίπου 10.30 το βράδυ ώρα Βρετανίας, όταν το φορτηγό με τα θύματα ακόμη ταξίδευε και μόλις τέσσερις ώρες πριν κληθεί ασθενοφόρο και ανακαλυφθούν τα πτώματα.

«Συγγνώμη μαμά. Το ταξίδι μου έξω δεν πέτυχε. Μαμά, σε αγαπώ τόσο πολύ! Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω… Συγγνώμη μαμά», έγραψε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η Pham. Το screenshot δείχνει επίσης πως η κοπέλα δεν επικοινώνησε ξανά με την οικογένειά της από την Τετάρτη και έπειτα.

Το BBC μετέδωσε πως η οικογένεια της Pham χρειάστηκε να πληρώσει 30.000 λίρες στους διακινητές για το ταξίδι της κόρης τους στη Βρετανία, ενώ συγγενής της είπε στον  Guardian πως αναγκάστηκαν να βάλουν το σπίτι σε υποθήκη για να βρουν το ποσό.

Στο μήνυμά της η Pham έγραψε την καταγωγή και την διεύθυνσή της, κάτι που σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα trafficking, κάνουν τα θύματα προκειμένου να πουν πού θέλουν να θαφτούν, καθώς είναι σημαντικό για εκείνα η σορός τους να επιστρέψει στην πατρίδα τους.   Τουλάχιστον έξι οικογένειες στο Βιετνάμ ανησυχούν πως συγγενείς τους βρίσκονται ανάμεσα στα 39 θύματα.

Η επαρχία Ha Tinh είναι hotspot εμπορίας ανθρώπων, με πολλούς να ταξιδεύουν πρώτα μέχρι την Κίνα όπου παίρνουν κινεζικό διαβατήριο και μετά να ταξιδεύουν προς την Ευρώπη, κάτι που δημιουργεί συχνά σύγχυση σχετικά με τον τόπο καταγωγής τους.

Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή: www.lifo.gr