Κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ- (από ΒΒ+) αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο η Standard and Poor’s. Παράλληλα διατηρείται θετικό outlook στην αξιολόγηση. Αυτή είναι η πρώτη αξιολόγηση που γίνεται από διεθνή οίκο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Σημειώνεται πως σήμερα Παρασκευή οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνταν πτωτικά με την απόδοση του δεκαετούς τίτλου αναφοράς να βρίσκεται το πρωί στο 1,25% και το επιτόκιο στο ελληνικό πενταετές ομόλογο να κινείται στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,5%.

Η S&P διατηρεί τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας στο Β+, τέσσερις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Σχετικά με το πόσο γρήγορα θα κατοχυρώσει η Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα το τοπίο παραμένει προς το παρόν θολό. Αν και το ευκταίο, για την ελληνική πλευρά, παραμένει αυτό να γίνει σε ορίζοντα 12 – 18 μηνών, παράγοντες της αγοράς ομολόγων προτιμούν να κρατούν τους τόνους χαμηλά χωρίς να μπορούν να αποκλείσουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις, δηλαδή έναν ορίζοντα διετίας.

Σταϊκούρας: H οικονομία κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα

«Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.