Γράφει ο Νίκος Σίσκας

 

H Οδέττη Ευμαρίδου Ντιξάν, ελληνοαμερικανίς (μην τα λέμε τώρα… Τι άλλο θα ήτο) από την Μιλγουόκι, στην τελευταία της φωτογραφία πριν το μοιραίο.

Ο Οδέττη (σύζυγος Ευπατρίδη Ντιξάν) όσο ήτο κόρη (αγνή και άσπιλη) ήθελε πολύ να παντρευτεί και να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Έπειτα από προξενιό, δέθηκε (κόμπος) με τα δεσμά του γάμου με τον Ευπατρίδη Ντιξάν, τον μεγαλύτερο φρουτέμπορα του Ουισκόνσιν. Πλην, η Οδέττη ήθελε οικογένεια και ένα νοικοκυρεμένο σπίτι, χωρίς εκείνη να κάνει το παραμικρό. Αρχοντομουλάρα εκ φύσεως, άραζε νυχθημερόν στην πολυθρόνα και άρχιζε τας πίπας, τα τσιμπούκια και τα σιγαρέττα. Ούτε το μικρό της δαχτυλάκι δεν κουνούσε.

Ο Ευπατρίδης σκαρφάλωνε σε στοίβες πιάτα για να περάσει από την κουζίνα στο σαλόνι και σε βουνά άπλυτων ρούχων για να κάνει ντους.

Ο γάμος διήρκησε τρία χρόνια.

Την 28η Οκτωβρίου του 1966 η Οδέττη έβαλε την μακριά τουαλέτα της και ετοιμάστηκε για να δει την παρέλαση των ομογενών. Πριν φύγει από το σπίτι, ο σύζυγός της την τράβηξε μια αναμνηστική φωτογραφία. Και από τότε χάθηκαν τα ίχνη της. Ουδείς την είδε στην παρέλαση, ουδείς στο δρόμο.

Πέντε μέρες αργότερα ξεβράστηκε το πτώμα της στην δυτική όχθη της λίμνης Μίσιγκαν τυλιγμένο με άπλυτα ρούχα και με μία πίπα καρφωμένη στην πλάτη. Το έγκλημα έμεινε ανεξιχνίαστο!