Ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 η συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για τη Novartis και τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στη συνεδρίαση θα κυριαρχήσει η συζήτηση για το εάν θα εξαιρεθούν από την επιτροπή οι πρώην υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης καθώς έχουν κληθεί ως μάρτυρες.

Σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που είναι μέλη της προανακριτικής επιτροπής αποφασίστηκε να επιμείνουν και να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι δύο πρώην υπουργοί.
Σημειώνεται ότι τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ τους έχουν προτείνει για μάρτυρες κάτι που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται την εξαίρεση τους από μέλη της επιτροπής.

Στην εξαίρεση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και το ΚΙΝΑΛ που πρώτο τους περιελάμβανε στη λίστα των μαρτύρων που είχε προτείνει.

Τι δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης σε ραδιοφωνικό σταθμό

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9» και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, χαρακτήρισε ως απαράδεκτη κίνηση αντιπερισπασμού, που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια συγκάλυψης του πραγματικού σκανδάλου NOVARTIS από την κυβέρνηση, το αίτημα εξαίρεσης από την προανακριτική του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως «η στάση τους εντάσσεται στο ίδιο ακριβώς σχέδιο που τους οδήγησε να φτιάξουν τη συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή για να συγκαλύψουν το πραγματικό σκάνδαλο NOVARTIS. Εκεί στοχεύει αυτή η υπόθεση, είναι ένας αντιπερισπασμός απέναντι σε ένα πραγματικό σκάνδαλο και επειδή κανείς δεν μπορεί, με έναν βάσιμο τρόπο, να πει ότι δεν υπάρχει, αρχίζουν αυτό τον νομικό “κλεφτοπόλεμο” από μεριάς τους. Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο πάει να συμβεί. Απαράδεκτο από κάθε άποψη και δείχνει τελικά ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη δικαιοσύνη είναι a la cart. Τη σεβόμαστε όταν συμφωνεί μαζί μας, δεν τη σεβόμαστε όταν διαφωνεί. Τόσο το χειρότερο λοιπόν για την ίδια τη δικαιοσύνη».  «Σημασία έχει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να ευτελίζουν μια ολόκληρη διαδικασία με τέτοιο τρόπο και να οδηγούν, με τη στάση τους, στη συγκάλυψη για το πραγματικό σκάνδαλο της NOVARTIS».

«Αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα τύπου ΔΝΤ της κυβέρνησης και μια παρωχημένη πολιτική στο αναπτυξιακό πεδίο»