Η ΑΚΟΣ γιορτάζει τον Movember και αναδεικνύει τη αξία της πρόληψης και στους άνδρες, με εκδήλωση που διοργανώνει στην Αθήνα, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στην Αίγλη Ζαππείου.

Όπως επιτάσσει το παγκόσμιο κίνημα του Movember, κάθε Νοέμβριο, οι άνδρες σ’ όλη την υφήλιο αφήνουν μουστάκι, υπενθυμίζοντας στον εαυτό τους την υποχρέωση να δώσουν προτεραιότητα στην πρόληψη. Η λέξη Movember είναι σύνθετη: από τις λέξεις Νοέμβριος (November) και μουστάκι (moustache) και μας θυμίζει ότι η πρόληψη δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Όμως και οι ίδιες οι γυναίκες, ως Mosistas, εμπλέκονται ενεργά στη διάδοση του κινήματος για την ευαισθητοποίηση των ανδρών σε θέματα πρόληψης.

Το τρίπτυχο της εκδήλωσής με το οποίο η ΑΚΟΣ θα γιορτάσει φέτος τον Movember είναι καρκίνος του προστάτη, καρκίνος του πνεύμονα και αιφνίδιος θάνατος στους άνδρες. Παράλληλα, θα γίνει η παρουσίαση του νέου συλλόγου «Προασπίζω».

Ο «Προασπίζω», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Ενάντια στον Καρκίνο του Προστάτη είναι το όχημα των ασθενών με καρκίνο του προστάτη για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, απέναντι σε μία ασθένεια της οποίας η έγκυρη διάγνωση διασφαλίζει την ολοκληρωτική θεραπεία της.

H πρόληψη αφορά όλους