Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης από τη Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή.

Την επίσημη έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισιών για την Κλιματική Αλλαγή, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, αξιωματούχος του State Department δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ουάσιγκτον ενημέρωσε και επισήμως τα Ηνωμένα Έθνη ότι θα αποχωρήσει από τη συμφωνία.

Εξήγησε δε, ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα της διαδικασίας αποχώρησης, η οποία θα διαρκέσει έναν χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 της Συμφωνίας των Παρισιών, μια χώρα – μέλος επιτρέπεται να αποχωρήσει μετά τις 4 Νοεμβρίου του 2020, αφού πρώτα ενημερώσει για τις προθέσεις της έναν χρόνο νωρίτερα (δηλαδή 4 Νοεμβρίου του 2019).

AP 19304064725876«Σήμερα ξεκινάει η επίσημη διαδικασία αποχώρησης από τη Συμφωνία των Παρισιών. Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που ηγούνται της μείωσης των εκπομπών, της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας, της ανάπτυξης της οικονομίας και της διασφάλισης της ενέργειας για όλους τους πολίτες μας. Αυτό είναι το δικό μας ρεαλιστικό και πραγματικό μοντέλο» έγραψε στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.