Δικαίωση της προσφυγής για τη διάσωση του Ποδονίφτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας σήμερα 6 Νoεμβρίου 2019. Το Ε΄τμήμα  του ΣτΕ,  δια στόματος του προέδρου του Αθανασίου Ράντου, ανακοίνωσε την απόφασή του ή οποία ακυρώνει την  Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Περιφέρειας Αττικής   που  καταδίκαζε το τελευταίο ανοιχτό  φυσικό τμήμα του Ποδονίφτη  σε αφανισμό, μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε ανοιχτό τσιμεντένιο αγωγό ομβρίων.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει  οι δήμοι Ν.  Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνας, ο δήμος της Αθήνας, ο Σύλλογος  «Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων, Ροή» και 49 κάτοικοι της περιοχής.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει δημοσιευθεί,  παρ όλα αυτά είναι ένα πρώτο βήμα, μία ελπίδα ότι μπορεί να σταματήσει το κακό της καταστροφής των αστικών ρεμάτων και επιτέλους να κατανοήσουμε ότι  η αξία τους είναι πολυσήμαντη για τη ζωή μας μέσα στον ασφυκτικό ιστό των τσιμεντουπόλεων που δημιουργήσαμε.

Χριστίνα Φίλιππα

Πρόεδρος Συλλόγου «Πολίτες υπέρ των ρεμάτων, ΡΟΗ»

* D-Day: η μέρα που έγινε η Απόβαση στη Νορμανδία 6 Ιουνίου 1944 και η πρώτη μέρα κάθε απόβασης.

Η φωτογραφία είναι του Μ. Σαρρή απο το βιβλίο  των Μ. Γκαίτλιχ -Π. Δευτεραίου” Ανακαλύπτοντας τον Ποδονίφτη και το Άλσος στο δήμο Ν.Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνας”.
 Αρθρα αρχείου για τον Ποδονίφτη