Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης τάχθηκε υπέρ της στάσης που τήρησε η αστυνομία, κατά τα επεισόδια με φοιτητές έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός σχολίασε χαρακτηριστικά «η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν παντού στον κόσμο, αν είναι δυνατό, να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει, σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται, στοιχεία αναγκαστικότητας – το λέω γλυκά».

«Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας;» τον ρώτησε στο σημείο αυτό η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής ΣΗΜΕΡΑ, Μαρία Αναστασοπούλου για να πάρει αμέσως την απάντηση από τον Μάκη Βορίδη: «Είναι στοιχείο αναγκαστικότητας». «Η άσκηση νόμιμης βίας – ελπίζω ότι δεν σας σοκάρω με αυτό που σας λέω – είναι αυτό που κάνει η αστυνομία προκειμένου να εφαρμόσει τον νόμο».

Κλείνοντας ο υπουργός κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τήρησε αναφορικά με την επιχείρηση της αστυνομίας μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Κατά τον ίδιο, η άποψη που φαίνεται να διατυπώνει η Κουμουνδούρου είναι πως «αν δεν βρεις καλάσνικοφ, το να βρίσκεις μέσα στο πανεπιστήμιο μπουκάλια για μολότοφ, στυλιάρια για να τα παίρνουνε και να δέρνουν τους φοιτητές ή καθηγητές ή όποιον δεν τους αρέσει, και κράνη προκειμένου να μην τους αναγνωρίζει κανείς, στην αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα».